Női kézi Eb: a norvégok is vereséggel készültek az elődöntőre

Vágólapra másolva!
2012.12.13. 21:37
A szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I. csoportjában Dánia 15–17-es félidőt követően 35–33-ra legyőzte Norvégiát, elvéve ezzel a csoportelső veretlenségét. Az elődöntőben szombat 14.30-kor Norvégia–Magyarország mérkőzés következik, Dánia az 5. helyért mérkőzik meg Oroszországgal.

A Horváth Péter és Marton Balázs vezette északi presztízscsatában eleinte a dánok vezettek, 8–5-nél, 9–6-nál és 10–7-nél is háromgólos fórba kerültek riválisukkal szemben. A norvég csapat azonban összekapta magát, 11–11-nél Anja Edin góljával kiegyenlített, a szünetben pedig már vezetett, elsősorban a Löke-Edin-Sulland trió találataira építve.

A fordulás után hárommal megugrottak a norvégok, de akárcsak a dánok, ők sem tudtak ebből tartós előnyt kovácsolni: Bille találata után 28–28-nál ismét ikszre álltak a csapatok. Ezt további három dán találat követte, az utolsó tíz percre fordulva így a norvégok kezdhettek megbarátkozni a gondolattal: oda lehet a százszázalékos mérleg. Öt perccel a vége előtt a dán Norgaard büntetőt hibázott, a norvégok pedig időkérés után támadhattak, de ez sem segített sokat rajtuk. Az előny nem olvadt, Dánia a nyolcgólos Burgaard vezetésével 35–33-ra győzött, ezzel pedig már a norvégok mérlege sem makulátlan az Eb-n.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT

Norvégia–Dánia 33–35 (17–15)
Ld: Alstad, Sulland 6-6, Edin 5, ill. Burgaard 8, Norgaard-Osterballe 5.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik