Női kézi Eb: a második kalapból várjuk a pénteki sorsolást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 13:41
null
Az Elek, Martín duó utolsó kerete (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A női kézilabda Európa-bajnoki selejtezők végeztével elkészítették a decemberi svédországi kontinenstorna pénteki sorsolásának kalapbeosztását. Ez alapján a magyar válogatott a második kalapból várja ellenfeleit, annyi már biztos, hogy a franciákkal, az oroszokkal és a szerbekkel nem kerülhetünk össze.

Mint ismert, a magyar válogatott a finnek fölényes legyőzésével megnyerte a selejtezőcsoportját. Ez volt az Elek Gábor, Ambros Martín duó utolsó mérkőzése a nemzeti csapatnál, a válogatott irányítását a nyáron Kim Rasmussen veszi át, a decemberi Eb-n így már a dán szakemberrel veszünk részt.

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órától tartják a göteborgi Liseberg Színházban. A 16 résztvevőt négy kalapba osztották be, a magyar válogatott a másodikban szerepel, így biztosan nem kerülhet össze a franciákkal, az oroszokkal és a szerbekkel.

A szervezők előre meghatározták, hogy a házigazda svédek a stockholmi A-csoportban, a lengyelek kristianstadi B-csoportban, a dánok a malmői C-csoportban, a norvégok pedig a helsingborgi D-csoportban játsszák meccseiket. A sorsolást ennek figyelembevételével bonyolítják le. Először az első kalap maradék két válogatottját sorolják be, majd jön a negyedik, a harmadik, és végül a minket érintő második kalap.

A december 4. és 18. között megrendezendő Eb-n a középdöntő mérkőzéseit Helsingborgban és Göteborgban, a helyosztókat pedig Göteborgban rendezik.

NŐI KÉZILABDA EB (Svédország, december 4–18.)
A CSOPORTSORSOLÁS KALAPBEOSZTÁSA

1. kalap: Norvégia, Hollandia, Svédország, Montenegró
2. kalap: Franciaország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Szerbia
3. kalap: Spanyolország, Dánia, Románia, Németország
4. kalap: Lengyelország, Horvátország, Csehország, Szlovénia

A svédországi női Eb logója
A svédországi női Eb logója

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik