Női kézi: Dél-Koreában is tornát nyert az Érd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 14:02
null
Így örültek az érdiek a kupagyőzelemnek (Fotók: Érd)
A hazai rendezésű VII. Érdi Ipartestület Kupa után a hatcsapatos dél-koreai felkészülési tornát is megnyerte az Érd női kézilabdacsapata.

Múlt héten egy tíznapos kalandra indult az Érd, amely Dél-Korea második legnagyobb városában, Puszanban szerepelt egy felkészülési tornán, ahol a házigazdák mellett több ország válogatottjával is összemérte erejét.

Szabó Edina együttese elsőként az ausztrál válogatottal „csapott össze”, és könnyed, 51–15-ös győzelmet aratott, majd a második találkozóján remek védekezéssel 26–17-re múlta felül az amerikaiakat.

A harmadik mérkőzésen a tajvani fiatalok sem voltak egyenrangú ellenfelek, miután az Érd színeiben bemutatkozó és nyolc gólt jegyző Jamina Roberts vezérletével 32–7-re nyertek Janurik Kingáék.

A negyedik meccsen a másik európai gárda, a dán Aalborg következett, és Klivinyi Kingáék 31–26-ra győztek. A torna utolsó mérkőzésén a két veretlen együttes találkozott, azaz az Érd a házigazda Puszan Bisco együttesével mérte össze tudását, és Szabó Edináék 21–20-ra nyertek.

A torna All Star-csapatába Katarina Krpezs-Slezák és Mireya González is bekerült, míg a legjobb játékosnak Kisfaludy Anettet választották meg.

A lányok, illetve a szakmai stáb a mérkőzések és a négy földrész konferenciája után augusztus 25-én, pénteken érkeznek haza.

A tíznapos túrán napi szinten más-más riporterpárosok mutatták be a kaland részleteit a klub közösségi oldalain, az alábbiakban néhány érdekes részletet mutatunk a túráról.

Minden csapat egy rendhagyó produkcióval is készült, az érdiek dalra fakadtak, érdemes meghallgatni:

Ilyen volt a lányok egy napja González bemutatásában

Azért strandolásra is jutott egy kis idő
Azért strandolásra is jutott egy kis idő
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik