Női kézi: Danyi Gábor markáns fordulatot tervez a Győr játékában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 16:24
null
Danyi Gábor egyértelmű változást szeretne a Győri ETO játékában (Fotó: Török Attila)
Az új szezonra való felkészülést már Danyi Gáborral a vezetőedzői poszton kezdi meg a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. A szakember rendkívül motiváltan vág bele a munkába, és markáns fordulatot tervez a kisalföldi csapat játékában.

Ha jön egy lehetőség, azt meg kell ragadni és élni kell tudni vele, bele kell vágni – én egy pillanatig sem gondolkodtam!” – jelentette ki Danyi Gábor a Győri ETO honlapján megjelent videointerjúban. Mint ismert, a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes csapatnál úgy döntöttek, hogy házon belül oldják meg a hat év után távozó Ambros Martín pótlását, és egy magyar szakemberre bízzák az irányítást. Danyi Gábor Martín előtt Konkoly Csaba és Karl Erik Böhn mellett is dolgozott segítőként, most azonban megkapta a karmesteri pálcát.

Mint mondja, elsősorban magának akar megfelelni, és határozott elképzelése van a kézilabdáról, amit viszont akar látni a pályán.

Markáns fordulatot szeretnék vinni a játékunkba, amit, úgy gondolom, mindenki érzékelni fog. Elsősorban a férfi kézilabdából szeretnék több elemet áthozni, itt a gyors játékra, a kapott gól utáni helyzetkialakításra vagy éppen a rendezetlen védelem elleni támadásra gondolok. Amik eddig működtek, azok persze meg fognak maradni.”

Ha megnyerjük a Magyar Kupát, a magyar bajnokságot és a BL-t, akkor tulajdonképpen megismételjük az előző évi eredményeket, ami önmagában nem egy könnyű feladat, de mindig is szerettem a kihívásokat. A céljaink tehát ugyanazok, de más úton, egy kicsit más megközelítésben szeretnénk elérni őket, az alapján, amiben én hiszek, ami az én filozófiám, és amit tanultam a magyar iskolától.”

Danyi hozzátette, az edzésstruktúrát is szeretné átalakítani, az intenzitást növelné és az edzésszámot csökkentené. A sérülések megelőzésére sokkal nagyobb hangsúlyt fektet majd, ezért kicsit máshogy fognak edzeni és játszani, mint korábban. A stábon belül is nagyobb lesz a munkamegosztás, komolyan számít a kollégái segítségére.

Amandine Leynaud érkezésével már három rutinos kapus található az ETO keretében a következő idényben, de Danyi szerint nem lesz probléma a rotálásukból, inkább az edzésterhelés megtervezése jelent majd kihívást, ám ebben, ahogy eddig is, számít az ETO-SZESE férfi játékosaira.

Az elmúlt huszonöt évben szinte párhuzamosan dolgoztam a fiatalokkal, tudom, hogy nem könnyű bizonyítaniuk a felnőttcsapatban. Lesznek olyan meccsek, amikor szeretnék nekik főszerepet adni, és nem csak öt perccel a vége előtt” – mondta az utánpótlás-játékosok felnőttek közé történő beépítésével kapcsolatban, hozzátéve, hogy amilyen gyors kézilabdára készülnek, tizenöt perc után mindenki jóleső érzéssel fog leülni a padra.

Azzal lennék elégedett, ha már ősszel látszódna a változás a játékunkban, és ezzel eredményesebbek lennénk. Ha minél kevesebb sérüléssel, valamint más játékfelfogással érnénk el a kitűzött a célokat, akkor boldog lennék. Ne úgy nézzünk ki a szezon végén, mint egy leharcolt trójai sereg.”

A teljes interjú

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik