Női kézi: csalódással tölti el a győri elnököt Groot döntése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 13:05
null
Nycke Groot a Thüringer HC elleni őszi BL-mérkőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke nem palástolta afeletti csalódottságát, hogy hosszas tárgyalások után eldőlt: Nycke Groot nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a győri kézilabdacsapatával.

 

„Rendkívül csalódott vagyok, amiért Nycke úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését csapatunkkal. Általában a játékosok érkezését és annak szakmai indokát viszonylag szűkszavúan kommentálom, most viszont szeretnék részletesen nyilatkozni Nycke Groot szerződéshosszabbításának kérdését illetően” – idézi a győriek hivatalos honlapja Bartha Csabát.

Az elnök felidézte az ősszel történteket, amikor a klub felajánlotta a játékosnak: saját maga alakítsa ki azt a feltételrendszert, amivel maradna a klubnál.

Bartha emlékeztetett: Groot nagyra tartotta a felajánlást, ám végül úgy döntött – már a holland válogatottságával kapcsolatos, 2019. január 10-én tett bejelentésével egyidejűleg –, hogy nem folytatja a karrierjét Győrben, másfajta életre vágyik, s az egészségét szem előtt tartva kézilabda-karrierjét nem ilyen magas színvonalon képzeli el.

„Döntéséről kérésének megfelelően tájékoztattam mind a szakmai stábot, mind pedig a játékosokat, s mutatja a csapat profi gondolkodását, hogy ez idáig nem is került napvilágra hír ezzel kapcsolatban – folytatta Bartha. – Persze, mindenki felteheti a kérdést, miért nem hoztuk nyilvánosságra Nycke Groot döntését rögtön ezt követően?! Egyrészt azért, mert a hétvégéig bíztunk benne, hogy esetleg Nycke meggondolja magát, másrészt azért, mert a csapat érdekeinek megfelelően a két BL-középdöntős mérkőzést (a Bukarest és a Ferencváros ellen) tartottuk szem előtt, harmadrészt pedig azért, mert Nyckere komoly nyomás helyeződött volna azáltal, hogy a bejelentéssel egy időben nincs meg a következő csapata. Ezzel nem akartuk kockáztatni, hogy a média és a közvélemény még nagyobb nyomást helyezzen Nycke Grootra a folytatást illetően. Most, a két mérkőzés után viszont bejelentjük távozását, mert a csapat továbbra is mindennél fontosabb, és úgy érezzük, hogy az a nyomás, amit a szurkolók és a kézilabda-társadalom ránk helyez, már kihat a csapat teljesítményére is. Tudjuk, Nycke milyen ember, és sohasem adja fel, így biztos vagyok benne, hogy a szezon hátralévő részében is nagy segítségünkre lesz, hogy együtt elérjük céljainkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik