nemzetisport.hu 2019.02.05 13:05 Frissítve: 2019.02.05 13:17

Női kézi: csalódással tölti el a győri elnököt Groot döntése

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke nem palástolta afeletti csalódottságát, hogy hosszas tárgyalások után eldőlt: Nycke Groot nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a győri kézilabdacsapatával.

Nycke Groot a Thüringer HC elleni őszi BL-mérkőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Rendkívül csalódott vagyok, amiért Nycke úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését csapatunkkal. Általában a játékosok érkezését és annak szakmai indokát viszonylag szűkszavúan kommentálom, most viszont szeretnék részletesen nyilatkozni Nycke Groot szerződéshosszabbításának kérdését illetően” – idézi a győriek hivatalos honlapja Bartha Csabát.

Az elnök felidézte az ősszel történteket, amikor a klub felajánlotta a játékosnak: saját maga alakítsa ki azt a feltételrendszert, amivel maradna a klubnál.

Bartha emlékeztetett: Groot nagyra tartotta a felajánlást, ám végül úgy döntött – már a holland válogatottságával kapcsolatos, 2019. január 10-én tett bejelentésével egyidejűleg –, hogy nem folytatja a karrierjét Győrben, másfajta életre vágyik, s az egészségét szem előtt tartva kézilabda-karrierjét nem ilyen magas színvonalon képzeli el.

„Döntéséről kérésének megfelelően tájékoztattam mind a szakmai stábot, mind pedig a játékosokat, s mutatja a csapat profi gondolkodását, hogy ez idáig nem is került napvilágra hír ezzel kapcsolatban – folytatta Bartha. – Persze, mindenki felteheti a kérdést, miért nem hoztuk nyilvánosságra Nycke Groot döntését rögtön ezt követően?! Egyrészt azért, mert a hétvégéig bíztunk benne, hogy esetleg Nycke meggondolja magát, másrészt azért, mert a csapat érdekeinek megfelelően a két BL-középdöntős mérkőzést (a Bukarest és a Ferencváros ellen) tartottuk szem előtt, harmadrészt pedig azért, mert Nyckere komoly nyomás helyeződött volna azáltal, hogy a bejelentéssel egy időben nincs meg a következő csapata. Ezzel nem akartuk kockáztatni, hogy a média és a közvélemény még nagyobb nyomást helyezzen Nycke Grootra a folytatást illetően. Most, a két mérkőzés után viszont bejelentjük távozását, mert a csapat továbbra is mindennél fontosabb, és úgy érezzük, hogy az a nyomás, amit a szurkolók és a kézilabda-társadalom ránk helyez, már kihat a csapat teljesítményére is. Tudjuk, Nycke milyen ember, és sohasem adja fel, így biztos vagyok benne, hogy a szezon hátralévő részében is nagy segítségünkre lesz, hogy együtt elérjük céljainkat.”

2019.09.22 18:08:42

Kézilabda T. D.

A mérkőzés utolsó harmadában sokat hibázott a magyar csapat, így elmaradt az újabb bravúr.

2019.09.21 16:37:38

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az első és a második félidőt is három góllal veszítette el a német együttes ellen.

2019.09.21 14:44:39

Kézilabda T. D.

A hazaiak néggyel mentek az első félidőben, visszaestek, majd ismét magukra találtak – maradt a döntetlen.

2019.09.15 13:21:39

Kézilabda HATÁR DÁVID

David Davis egyszer sem kért időt, csapata 40 gólig jutott a Motor Zaporizzsja ellen.

2019.09.14 11:48:25

Kézilabda T. D.

Elképesztően izgalmas volt a második félidő, de a magyar csapat bravúrgyőzelmet ünnepelhet.