nemzetisport.hu 2019.02.05 13:05 Frissítve: 2019.02.05 13:17

Női kézi: csalódással tölti el a győri elnököt Groot döntése

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke nem palástolta afeletti csalódottságát, hogy hosszas tárgyalások után eldőlt: Nycke Groot nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a győri kézilabdacsapatával.

Nycke Groot a Thüringer HC elleni őszi BL-mérkőzésen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Rendkívül csalódott vagyok, amiért Nycke úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését csapatunkkal. Általában a játékosok érkezését és annak szakmai indokát viszonylag szűkszavúan kommentálom, most viszont szeretnék részletesen nyilatkozni Nycke Groot szerződéshosszabbításának kérdését illetően” – idézi a győriek hivatalos honlapja Bartha Csabát.

Az elnök felidézte az ősszel történteket, amikor a klub felajánlotta a játékosnak: saját maga alakítsa ki azt a feltételrendszert, amivel maradna a klubnál.

Bartha emlékeztetett: Groot nagyra tartotta a felajánlást, ám végül úgy döntött – már a holland válogatottságával kapcsolatos, 2019. január 10-én tett bejelentésével egyidejűleg –, hogy nem folytatja a karrierjét Győrben, másfajta életre vágyik, s az egészségét szem előtt tartva kézilabda-karrierjét nem ilyen magas színvonalon képzeli el.

„Döntéséről kérésének megfelelően tájékoztattam mind a szakmai stábot, mind pedig a játékosokat, s mutatja a csapat profi gondolkodását, hogy ez idáig nem is került napvilágra hír ezzel kapcsolatban – folytatta Bartha. – Persze, mindenki felteheti a kérdést, miért nem hoztuk nyilvánosságra Nycke Groot döntését rögtön ezt követően?! Egyrészt azért, mert a hétvégéig bíztunk benne, hogy esetleg Nycke meggondolja magát, másrészt azért, mert a csapat érdekeinek megfelelően a két BL-középdöntős mérkőzést (a Bukarest és a Ferencváros ellen) tartottuk szem előtt, harmadrészt pedig azért, mert Nyckere komoly nyomás helyeződött volna azáltal, hogy a bejelentéssel egy időben nincs meg a következő csapata. Ezzel nem akartuk kockáztatni, hogy a média és a közvélemény még nagyobb nyomást helyezzen Nycke Grootra a folytatást illetően. Most, a két mérkőzés után viszont bejelentjük távozását, mert a csapat továbbra is mindennél fontosabb, és úgy érezzük, hogy az a nyomás, amit a szurkolók és a kézilabda-társadalom ránk helyez, már kihat a csapat teljesítményére is. Tudjuk, Nycke milyen ember, és sohasem adja fel, így biztos vagyok benne, hogy a szezon hátralévő részében is nagy segítségünkre lesz, hogy együtt elérjük céljainkat.”

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.