Női kézi: brazil világbajnokot igazolt a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.04. 22:39
A német világbajnoki bronzérmes Nina Wörz után újabb nemzetközi klasszis érkezését jelentette be a Siófok KC-­Galerius Fürdő női kézilabdacsapatának vezetősége. A következő évadban a Magyar Kupa­-bronzérmes Balaton-­partiakat erősíti a brazil világbajnok Daniela Piedade!

A brazil válogatottal vb-t nyerő Daniela Piedade Siófokon folytatja (Fotó: Action Images)
A brazil válogatottal vb-t nyerő Daniela Piedade Siófokon folytatja (Fotó: Action Images)
A brazil válogatottal vb-t nyerő Daniela Piedade Siófokon folytatja (Fotó: Action Images)

 


Az 1979. március 2-­án született beálló Wörzhoz hasonlóan a szlovén Krim Ljubljanától érkezik, és a sikeres maribori tárgyalás után szerdán írta alá szerződését a KEK-­ben induló magyar klubbal – írja a siofokkc.hu. A 175 centi magas játékos 2012 őszén, egy felkészülési tornán agyvérzést kapott, de már teljesen felépült, és jelenleg hazájában pihen.

A 138­-szoros válogatott Piedade a brazil válogatott tagjaként három olimpián is pályára léphetett (2004, 2008, 2012), és a 2013-­as szerbiai világbajnokságot aranyéremmel zárta. A játékos 2003 és 2012 között az osztrák Hypo Niederösterreichet erősítette (2008-­ban Bajnokok Ligája­-döntőt játszott), és onnan szerződött Szlovéniába. A nagyszerű pályafutás újabb állomása Siófok lesz, és a kézilabdázó július 14­-én csatlakozik a somogyiakhoz.

Érdekesség, hogy Piedade már a negyedik brazil válogatott játékos, aki Siófokra igazol. Korábban Pinhero, Jacquelin Anastasio és Karoline de Souza játszott az SKC-ban, nem véletlenül volt Riofok a csapat beceneve…

A siófoki klub vezetősége annyit elárult, hogy még egy játékos igazolását tervezik az előttünk álló időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik