Női kézi BL: további három évig Budapesten maradhat a final four

Vágólapra másolva!
2016.09.21. 11:05
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága Reykjavíkban tartotta meg 113. ülését, amelyen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének jövője is szóba került.

Mint az EHF beszámolójából kiderül, a bizottság elfogadta, hogy a final fournak további három évig Budapest legyen a házigazdája. A magyar szövetségtől megtudtuk, a végleges szerződés aláírása odébb van, addig még több kérdést is tisztázni kell. beszámolójából kiderül, a bizottság elfogadta, hogy a final fournak további három évig Budapest legyen a házigazdája. A magyar szövetségtől megtudtuk, a végleges szerződés aláírása odébb van, addig még több kérdést is tisztázni kell.

Ha a helyszín nem is változik, a dátum módosul 2017-ben, a Papp László Sportaréna ugyanis foglalt az eredetileg tervezett időpontban, így a jövő évi négyes döntőre egy héttel korábban, a május 6-7-i hétvégén kerülhet sor.

A női Bajnokok Ligájában először 2014-ben rendeztek négyes döntőt, amely rögtön a Győri Audi ETO győzelmével ért véget. Az EHF a sikeres eseményt követően két évvel hosszabbított a magyar szövetséggel. 2015-ben nem volt magyar csapat a végjátékban, miután az ETO alulmaradt a Vardar Szkopjéval szemben a negyeddöntőben. A BL-t a montenegrói Buducsnoszt Podgorica nyerte. Idén májusban közel álltunk az újabb győri sikerhez, azonban a fináléban hetesekkel a román CSM Bucuresti bizonyult jobbnak.

A férfi BL négyes döntőjét 2010 óta Kölnben rendezik meg, a német város szerződése is 2020-ig szól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik