nemzetisport.hu 2019.04.17 07:59 Frissítve: 2019.04.17 09:52

Női kézi BL: Idén a döntőre sem fogunk elfáradni – Amorim

Rendhagyó helyszínen, a Sport Tv stúdiójában került sor a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének sorsolására. A címvédő Győri Audi ETO KC a Vipers Kristiansanddal mérkőzik meg, amelyet kétszer már legyőzött az idényben, de a másik elődöntő két résztvevője, a Metz és a Rosztov-Don is ismerős lehet egymásnak. A sorsolás után az elődöntőben egymás elleni játszó korábbi csapattársakkal, Eduarda Amorimmal és Katrine Lundéval beszélgetett az NSO Tv stábja.

 

A Győri Audi ETO KC játékosa, Eduarda Amorim elárulta: a sorsolás előtt a csapattal nem beszélgettek a final fourról, mert az Érd elleni bajnoki rangadóra koncentráltak.

„Danyi Gábor mindig azt mondta: tudom, hogy most van a sorsolás, de majd utána beszéljünk róla. Úgyhogy csak viccelődtünk azzal, hogy ki melyik csapatot szeretné, én ezt, te azt, de végül is csak sok szerencsét kívánt.”

A Vipers Kristiansand kapusa, Katrina Lunde nem tagadta: különleges érzés lesz volt csapata ellen pályára lépni.

„Győr mindig is különleges nekem, mindig lesz helye a szívemben. De amikor egymás ellen játszunk, akkor nem erre fogok koncentrálni. Szerintem nagyon érdekes meccs lesz Budapesten. Tudjuk, hogy fantasztikus lesz a hangulat és ráadásul minden nagyon zöld lesz. Nagyon várom már, hogy találkozzak a klubbal és a játékosokkal. Nagyon szerettünk volna eljutni a final fourba, és megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani a világ legjobb csapatai ellen.″

Az NSO Tv videójában szó esik a két csapat hasonló stílusáról, a két játékos jellemzi is egymást, illetve pályafutásuk végéről is beszéltek.

A győri szurkolók miatt már nem hiányzik a pálya – Althaus

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
ELŐDÖNTŐ (május 11.)
15.15: Vipers Kristiansand (norvég)–GYŐRI AUDI ETO KC
18.00:
Metz Handball (francia)–Rosztov-Don (orosz)

HELYOSZTÓK (május 12.)
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.

2019.05.12 17:30:44

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben öt gól is volt az előny, de az utolsó másodpercben dőlt csak el a finálé.

2019.05.11 19:41:18

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Végig vezetve nyert a magyar csapat, amely minden tekintetben jobb volt a dán Esbjergnél.