Női kézi BL: három magyar pályázat a Krimé ellen - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 13:12
null
Mindhárom magyar pályázat a Papp László Sportarénával kandidál
Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére pályázók listáját. Korábbi hírünknek megfelelően valóban három magyar anyag érkezett a szeptember 10-i határidőig, mellettük a Krim Ljubljana kandidál még az esemény megrendezésére.

Mint ismert, első alkalommal a 2013–2014-es szezon végén nyílik lehetőség négyes döntő megrendezésére a nőknél, amennyiben érkezik az EHF elvárásainak megfelelő ajánlat. A szeptember 10-i határidőig négy pályázat érkezett, amelyek közül három magyar.

A Magyar Kézilabda-szövetség a Hungarofest Kft.-vel együtt kandidál, mellettük az augusztus végi győri nemzetközi tornát megrendező SportConcept menedzseriroda és a Nexus Communication nevű cég adta be anyagát, mindhárman a 9100 néző befogadására alkalmas Papp László Budapest Sportarénával indulnak. Hogy mennyire jó ötlet egymással versengő hazai pályázatokkal indulni, az majd a végső döntésnél kiderül.

Külföldről egyedül a legutóbbi BL-elődöntős Krim Ljubljana száll harcba a rendezésért, a 12500 fős Stozice csarnokkal.

Az EHF és marketing cége mérlegeli a beérkezett anyagokat, a végrehajtó bizottság pedig szeptember 20-án dönt arról, hogy lesz-e négyes döntő. Ha igen, akkor egy későbbi alkalommal döntenek a rendező személyéről. Az eseményre május 3-4-én kerülne sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik