nemzetisport.hu 2018.06.29 13:06 Frissítve: 2018.06.29 13:28

Női kézi BL: egy ágra került a Győri ETO és a Fradi

Bécsben elkészítették a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását: a címvédő Győri Audi ETO könnyebb, a bajnoki második FTC-Rail Cargo Hungaria nehezebb négyesbe került, ráadásul a két magyar csapat azonos ágon szerepel, így minden bizonnyal találkozik a középdöntőben.

 

A sorsolásnál Eduarda Amorim, a Győri ETO brzail világbajnok átlövője, és Thierry Omeyer, a PSG világklasszis kapusa segédkezett. 

A Győrre a német Thüringer HC, a szlovén Krim Ljubljana és a második selejtező győztese vár, míg a Fradi megkapta a román CSM Bucuresti-et, a norvég Kristiansandot és az első selejtező győztesét.

A Győr vezetőedzői posztjáról hat sikeres idény után távozott spanyol Ambros Martín új csapata, az orosz Rosztov-Don a B-csoportba került. 

A lebonyolítás nem változik, a csoportokból három csapat jut tovább a középdöntőbe. A két hatosból pedig az első négy játszik keresztbe oda-visszavágós alapon a budapesti final fourért. A csoportban nem sorsolhatták össze a két magyar csapatot, de egy ágra kerültek. Az A-B ág valamivel könnyebbnek tűnik, így ha jó pozícióban zár a két magyar csapat a középdöntőben, akkor a nyolc között egyszerűbb ellenfél is jöhet.

További részletekről itt olvashatnak!

NŐI KÉZILABDA BL, 2018–2019
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Buducsnoszt (montenegrói), Metz (francia), Odense (dán), Larvik (norvég)
B-CSOPORT:
Rosztov-Don (orosz), Köbenhavn (dán), Sävehof (svéd), Brest (francia)
C-CSOPORT:
GYŐRI AUDI ETO KC, Thüringer HC (német), Krim Ljubljana (szlovén), a második selejtezőcsoport győztese
D-CSOPORT:
CSM Bucuresti (román), Kristiansand (norvég), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, az első selejtezőcsoport győztese

SELEJTEZŐK
1. selejtezőcsoport, elődöntők: SG BBM Bietigheim (német)–Super Amara Bera Bera (spanyol), MKS Perla Lublin (lengyel)–Jomi Salerno (olasz)
2. selejtezőcsoport, elődöntők: SCM Craiova (román)–ZSORK Jagodina (szerb), HC Podravka Koprivnica (horvát)–Muratpasa BSK (török) 
A selejtezőtornákat szeptember 7. és 9. között rendezik.

2019.05.25 23:45:30

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar kézilabda egyre új családtagokkal bővül, akik színt, frissességet, lendületet hoznaka régi falak közé. Napról napra rádöbbentve minket arra is, mekkora érték, ami nekünk természetes: hogy összetartozunk.

2019.05.23 17:19:03

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben még vezetett a címvédő, ám a fordulás után nem kegyelmezett David Davis csapata.

2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.