Női kézi BL: az Érd jutott elsőként a selejtező döntőjébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 16:27
null
Nyolc góljával az érdi Kovács Anna (labdával) volt az Érd–Zug meccs legjobbja (Fotó: Török Attila)
Elsőként az Érd női kézilabdacsapata jutott be a döntőbe a Bajnokok Ligája népligeti selejtezőcsoportjában, miután a várakozásoknak megfelelően legyőzte a svájci Zugot.

Szép számmal érkeztek érdi szurkolók az Elek Gyula Arénába, még ha nagy részük az általános iskolás korosztályból is került ki, számukra viszont biztos nagy élményt jelentett a mérkőzés. Aki csak a végeredményt ismeri, azt hiheti, hogy végig biztosan vezette a meccset a magyar együttes, pedig hat perccel a vége előtt még a mínusz két gólért támadhattak a lelkes svájciak.

A Zug a meccs első időszakában főleg beállóból és hetesből tudott betalálni, míg az Érd a 11. percben már 9–4-re is vezetett. Hosszú időre beállt a négy-ötgólos különbség, amely egészen a szünetre is megmaradt (18–14). Az érdi fiatalokat egyébként csak dicséret illeti, hiszen megállás nélkül biztatták Klivinyiéket, még ha a legtalálóbb jelzőként az „aranyost” tudnánk mondani az elhangzó nótákra.

A második játékrészt jobban kezdték a vendégek, feljöttek mínusz kettőre is, de ennél közelebb már nem tudtak zárkózni. Mindez valószínűleg a lelátón helyet foglaló gyerekeket is megnyugtathatta, ugyanis egy részük fogócskázásba kezdett. Ekkor négy gólon állandósult az Érd előnye, de az 54. percben 28–25-nél szorossá tehette volna a hajrát a Zug, azonban egy figyelmetlenség miatt a svájciak eladták a labdát. Innen pedig beindult az érdi henger, a végére kilencet pakoltak közé, és 34–25-ös sikerrel jutottak be a fináléba, ahol azonban jobb teljesítmény kell a főtáblára kerüléshez. A legjobban Kovács Anna termelte a gólokat, nyolcig jutott, míg a kapuban Janurik Kinga hárított fontos pillanatokban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
2. CSOPORT (ELEK GYULA ARÉNA)
ELŐDÖNTŐK
ÉRD–LK ZUG HANDBALL (svájci) 34–25 18–14)
Elek Gyula Aréna,
600 néző. Vezette: Marics, Mazsics (szerbek)
ÉRD: JANURIK – KOVÁCS ANNA 8, Szekeres, Triscsuk 5, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, Balog B. 2 (1) Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Koren 3, Wolf 2 (2), Vukcsevics 1, SCHATZL 5, Kovács G. 1, Oláh N., Kamuti 1. Edző: Szabó Edina
ZUG: Innes – Cavallari 2, Schwander 3, Ravlic, Nötzli 2, Haag, GANZ 4 (1). Csere: Krstic (kapus), Scherer 1, GWERDER 5 (4), Wälti 1, Ineichen, Masset 2, Javet 3, Traber 2, Oberli. Edző: Lubomir Svajlen
Az eredmény alakulása. 1. perc: 0–1. 6. p.: 5–1. 11. p.: 9–4. 20. p.: 13–7. 24. p.: 14–10. 29. p.: 18–12. 35. p.: 19–17. 47. p.: 24–21. 54. p.: 28–25
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Örülök a nagy különbségű győzelemnek. Először játszottunk ezen a szinten mérkőzést, természetes, hogy volt feszültség a játékosokban. Azt játszottuk, amit kell, a svájciak nem leptek meg semmivel. Az adódó fegyelmezetlenségeket leszámítva elégedett vagyok.
Lubomir Svajlen: – Büszke vagyok a csapatomra, a lehetőségeinkhez képest kihoztuk magunkból a száz százalékot. Kár a meccs végéért, mert a nagy különbség akkor alakult ki a két csapat között.

18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Lokomotiva Zagreb (horvát) (Tv: Digi Sport1)

Vasárnap

14.00: a 3. helyért
16.15: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik