Női kézi BL: Martín szerint varázslatos játékosai vannak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 20:48
Ambros Martín, a Győri ETO edzője a CSM Bucuresti ellen 26–20-ra megnyert Bajnokok Ligája-elődöntő után elmondta, tökéletesen megvalósították az előre eltervezett taktikát, csak az zavarja, hogy nem tisztességes elvárni a játékosoktól, hogy két nap alatt lejátsszanak két hasonló hőfokú meccset.

– Egyetért azzal, hogy ez volt az ETO egyik legnagyobb győzelme, mióta ön az edző?
– Én is így gondolom, le a kalappal a csapat előtt! – felelte Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője. – Világklasszisok ellen játszottunk, akik csak erre a meccsre készültek, de tudtuk, hogyan kell megállítanunk őket. Tudtuk, hogy ha a védekezésünk működik, akkor szabadabban, felszabadultabban tudunk játszani támadásban, mert nem kell amiatt aggódnunk, hogy esetleg nem lövünk gólt. És tökéletesen megvalósítottuk, amit terveztünk.– Egyetért azzal, hogy ez volt az ETO egyik legnagyobb győzelme, mióta ön az edző?
– Én is így gondolom, le a kalappal a csapat előtt! – felelte Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője. – Világklasszisok ellen játszottunk, akik csak erre a meccsre készültek, de tudtuk, hogyan kell megállítanunk őket. Tudtuk, hogy ha a védekezésünk működik, akkor szabadabban, felszabadultabban tudunk játszani támadásban, mert nem kell amiatt aggódnunk, hogy esetleg nem lövünk gólt. És tökéletesen megvalósítottuk, amit terveztünk.

– Mi volt a fő üzenet a második félidő derekán annál a bizonyos időkérésnél?
– Csak emlékeztetnem kellett a csapatomat arra, amiről péntek este beszéltünk. Hogy lesz olyan szakasza a meccsnek, amikor a Bukarest elkapja a fonalat, de ekkor kell leginkább megőriznünk a nyugalmunkat, és csinálni, amit addig is. Azt kértem, hogy ne is törődjünk a támadójátékunkkal, felejtsük el a labdát, és csak a védekezésre figyeljünk, mert előtte negyven percig minden a terv szerint haladt.

– Amorim és Bódi sérülése sem ijesztette meg?
– Akkor nem, hittem a csapatomban. Most is csak az zavar az egészben, hogy nem tisztességes azt várni a játékosoktól, hogy lejátsszanak két nap alatt két ilyen meccset. Ez nem szolgálja a sportág érdekét. De ez van, ilyen a rendszer.

– De a csapata ezt is elbírta.
– Mert ezek varázslatos játékosok, akiknek az erejét, a kitartását csak csodálni lehet. Nagyon büszke vagyok rájuk.

– A döntőre marad még erejük?
– Össze fogjuk szedni magunkat. Az lesz a kulcs, mire képesek azok, akik most kevesebbet játszottak, de tudom, hogy mindannyian készen állnak, és hogy ők is tudják, hogy nagy feladatok várnak rájuk.

A JÁTÉKOSOK VÉLEMÉNYÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
ELŐDÖNTŐ

CSM BUCURESTI (román)–GYŐRI AUDI ETO KC
20–26 (10–12)
Papp László Budapest Sportaréna, 11 500
néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
BUCURESTI: Ungureanu – Hagman, KURTOVIC 4 (1), Gulldén 1, Frafjord, NEAGU 6 (1), Mehmedovics 3. Csere: Grubisic (kapus), Ayglon, Manea 4, Jörgensen 1, Niombla, Curea 1, Jacobsen. Edző: Per André Johansson
GYŐR:
GRIMSBÖ – Bódi 2, GROOT 7 (4), OFTEDAL 5, Broch 2, AMORIM 4, GÖRBICZ 5. Csere: Kiss É. (kapus), Hansen, M. González, Althaus 1. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 7. perc:
0–3. 13. p.: 2–5. 20. p.: 6–8. 25. p.: 8–9. 38. p.: 13–16. 42. p.: 16–16. 48. p.: 16–19. 54. p.: 17–22
Kiállítások:
2, ill. 6 perc
Hétméteresek
: 4/2, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG

Per Johansson:
– Az elején túlságosan tiszteltük az ellenfelet, távolról próbáltunk a kapu közelébe kerülni, és ezzel megkönnyítettük a Győr dolgát. Ezt követően azonban vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és tizenhat–tizenhatnál voltak lehetőségeink is a fordításra. Miután ezek nem sikerültek, játékosaim érezhetően elvesztették a hitüket. Összességében nem tudtunk a Győr védekezésével megbirkózni, húsz góllal nem lehet ilyen döntő fontosságú mérkőzést megnyerni.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Rosztov-Don (orosz)–Vardar Szkopje (macedón) 19–25 (7–10)

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
15.15:
CSM Bucuresti (román)–Rosztov-Don (orosz) (Tv: Sport1)
DÖNTŐ
18.00:
Győri Audi ETO–Vardar Szkopje (macedón) (Tv: Sport 1, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik