Női kézi BL: A Rosztov ellen kétszer is a legjobbunkat kell nyújtanunk – Jovanovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 11:18
null
Marija Jovanovics a BL négyes döntőjébe akarja vezetni csapatát (Fotó: Tumbász Hédi)
Utolsó profi szezonjában a tökéletes búcsúról álmodik Marija Jovanovics, a FTC-Rail Cargo Hungaria montenegrói átlövője, aki a szezon végén visszavonul az aktív játéktól.

 

 

Megérkezett a Rosztov-Don
A Rosztov-Don csütörtök este megérkezett Magyarországra, és a kilencórás repülőút után a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található hotelben szállt meg, onnan ugyanis könnyebben megközelíthető lesz a szombati, dabasi helyszín. A küldöttségben 16 játékos kapott helyet, akik péntek délelőtt taktikai megbeszélésen vettek részt, délután pedig már Dabason edzenek.

A 32 éves kézilabdázó tizenöt éve profiként szerepel, 2006 és 2011 között a Buducsnoszt Podgorica játékosa volt (2006-ban és 2010-ben is KEK-et nyert), majd a Valcea, az Asztrahanocska és az Issy-Paris érintésével 2016-ban szerződött a Fradihoz. A válogatott színeiben 2012-ben olimpiai ezüstöt és Európa-bajnokságot nyert.

Bár eddig háromszor is eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, BL-győztesnek még nem mondhatja magát. Lehet, idén sem nyeri meg, de egyelőre az a fő célja, hogy klubját első alkalommal final four-szerepléshez segítse.

„A döntésemtől függetlenül nagyon komoly motivációm van, hogy ezt a szezont úgy fejezzük be, ahogy megérdemeljük. Még küzdünk a hazai bajnoki címért, és vár ránk a két, Rosztov elleni BL-negyeddöntő” – nyilatkozta az Ehfcl.com portálnak. Jovanovics tavaly köszönt el a montenegrói válogatottól, majd bejelentette, hogy a 2017–2018-as idény végén végleg visszavonul a kézilabdától.

A Rosztov-Don elleni csata több okból is pikáns lesz: az egyik legtöbb gólt szerző csapat (FTC) csap össze az egyik legjobban védekezővel, ráadásul mindkét fél először juthat be a legrangosabb kupasorozat négyes döntőjébe.

„A Rosztov igazi topcsapat, tudjuk, hogy mindkét mérkőzésen a legjobb játékunkat kell nyújtanunk. Az évad számos kihívást jelentett számunkra, ám most úgy érzem, már készen állunk bárki ellen a küzdelemre. Eljött a final four szereplés ideje” – tette hozzá.

Az orosz ellenfél csütörtökön érkezett meg Magyarországra (Fotó: rostovhandball.ru)
Az orosz ellenfél csütörtökön érkezett meg Magyarországra (Fotó: rostovhandball.ru)

 

Úgy érzi, a válogatottól való visszavonulással több idő jutott a pihenésre, és arra, hogy klubjára összpontosítson.

„Igazán szeretem a játékot, a kézilabda az életem része volt, amióta csak az eszemet tudom. Többek között ezért is szeretnék visszavonulni. Persze játszhatnék még néhány szezont, de már nem akarok ezzel foglalkozni. Találtam más dolgokat az életben, amelyek jobban kielégítenének, ez is egyértelmű jelzést adott arra, hogy itt az idő. Számomra a kézilabda a szeretetet és a szépséget jelenti, és most meg kell találnom ugyanezeket máshol is. Még az is lehet, hogy egyszer visszatérek, talán edzőként is. De most pihenni szeretnék, és az élet más örömeit élvezni.”

Hozzátette, a szezon végéig a gondolatai még a kézilabdáról, a csapatról és az álmokról szólnak.

NŐI KÉZILABDA BL, NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO ápr. 7., 19.00 ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz) ápr. 7., 17.00 ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón) ápr. 6., 19.00 ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia) ápr. 6., 19.30 ápr. 15., 17.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot. Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek. A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 11–12.).

FINAL FOUR, BUDAPEST
ELŐDÖNTŐK

Május 12., 15.15: 1. elődöntő
Május 12., 18.00: 2. elődöntő
BRONZMÉRKŐZÉS
Május 13., 15.15: bronzmérkőzés
DÖNTŐ
Május 13., 18.00: döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik