nemzetisport.hu 2014.03.17 12:18 Frissítve: 2015.02.13 02:10

Női kézi BL: a Midtjylland edzője eksztázisban a final fourtól

A hétvégén kialakult a női kézilabda Bajnokok Ligája első final fourjának mezőnye: az elődöntőben az egyik ágon a BL-szezonban egyedüliként veretlen Győri Audi ETO KC játszik a dán FC Midtjyllanddal, míg a másikon a Vardar Szkopje ellenfele a Buducsnoszt Podgorica lesz.

Helle Thomsen szerint őrületes dolgokat művel a szezonban csapat (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

 

„A legfontosabb, hogy veretlenek maradtunk a középdöntőben – nyilatkozta a Ljubljanában Milena Knezsevics nélkül is nyerő Buducsnoszt Podgorica vezetőedzője, Dragan Adzsics. – A Krim is megérdemli a dicséretet a mutatott játéka miatt, játékosaim sokat kiadtak magukból az elmúlt meccseken, ez látszott az összecsapáson, mindenesetre jó teszt volt a folytatásra. A támadásunk megfelelő szinten volt, de a védelmünk nem nőtt fel a feladathoz. Knezsevics hiányzott, ám hasznos volt a meccs, tudjuk, miben kell még fejlődnünk, és május 3-ig még sok idő van hátra.”

 
Görbicz Lekiccsel harcban a gólkirálynői címért – statisztikák

Az ETO győzelme következtében a Buducsnoszt második lett a csoportban, így az elődöntőben a Vardar Szkopjével játszik. A macedón bajnok a Sävehof elleni győzelemmel (24–18) tette biztossá helyét a legjobb négy között. Indira Kasztratovics edző természetesen elégedett volt játékosaival.

„Először is köszönetet kell mondanom a helyi közönségnek, nemcsak a mai, hanem az egész szezonbeli buzdításért. Nagyon sok új játékost kellett beépítenünk, s ezért nagy erőket mozgósítottunk. Sokan vártak tőlünk jó eredményt ebben a szezonban, és rengeteget dolgoztunk érte, bizonyítottunk azoknak, akik nem hittek bennünk. Elértük a fő célunkat a final fourba jutással, de nem állunk meg itt. Hiszem, hogy a májusig hátralévő idő elég arra, hogy kijavítsunk néhány hibát, amelyeket elhagynánk Budapesten.”

A legnagyobb öröm Dániában uralkodott, ahol Helle Thomsen a Thüringer HC elleni mérkőzés (26–20) után azzal kezdte a nyilatkozatát, hogy őrület, amit véghezvitt csapata, s hogy mindezt nyomatékosítsa is, a kifejezést megismételve megtoldotta néhány általában káromkodásként használt kötőszóval.

„Fizikailag és mentálisan is nagy terhelésnek voltunk kitéve hosszú ideje, de ezek a lányok egészen különlegeset nyújtottak. A legnehezebb helyzetekből is felálltak, és megmutatták ma is, mire képesek” – mondta a szakember, aki szerint csapata legnagyobb erénye, hogy sosem adja fel.

„Elképesztő, óriási dolog, hogy bejutottunk a final fourba. Talán a legnagyobb sikerem, és a lányoknak is. Az eddigi legjobb szurkolást kaptuk a közönségtől, mióta irányítom a csapatot. Az egész meccsen kitartottak, és nyomást alá helyezték a Thüringer HC-t” – tette hozzá Thomsen.

A fogadóirodáknál a Győri ETO az egyértelmű esélyes a négyes döntő megnyerésére, a címvédőre 1.55-szörös pénzt fizet a Tippmixpro, a Midtjylland győzelme 12-szeres szorzóval jár. A másik elődöntős párnál kiegyenlítettek az erőviszonyok: a Buducsnoszt győzelme 4.75-ös oddsot ér, akárcsak a Vardar Szkopjéé.

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (BUDAPEST)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (május 3.)

Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
GYŐRI AUDI ETO KC–FC Midtjylland (dán)
A döntőt és a bronzmeccset május 4-én rendezik.

2019.09.15 13:21:39

Kézilabda HATÁR DÁVID

David Davis egyszer sem kért időt, csapata 40 gólig jutott a Motor Zaporizzsja ellen.

2019.09.14 11:48:25

Kézilabda T. D.

Elképesztően izgalmas volt a második félidő, de a magyar csapat bravúrgyőzelmet ünnepelhet.

2019.09.14 11:14:51

Kézilabda nemzetisport.hu

Davis higgadtabb, nyugodtabb döntéseket várna a Veszprémet esélyesnek kikiáltó szakértőktől.

2019.09.11 21:45:39

Kézilabda nemzetisport.hu

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as adatbankja.

2019.09.13 21:38:09

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét város szurkolói egy emberként állnak kedvenceik mögött.