Női kézi BL: A hit volt a döntőbe jutás kulcsa – Martín

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 21:03
Az első félidő alapján sima is lehetett volna, a második játékrészben azonban alaposan meg kellett szenvednie a fináléba jutásért a Rosztov-Donnak, amely az elődöntő második mérkőzésén 27–25-re múlta felül a francia Metzet. Ambros Martín szerint együttese győzelmének kulcsa a hit volt, amelynek köszönhetően vasárnap korábbi csapatával, a Győri Audi ETO KC-val nézhet farkasszemet a szezon legfontosabb klubtrófeájáért.

A GYŐRI ETO–VIPERS KRISTIANSAND ELŐDÖNTŐ NYILATKOZATAIT ITT OLVASHATJA EL! A GYŐRI ETO–VIPERS KRISTIANSAND ELŐDÖNTŐ NYILATKOZATAIT ITT OLVASHATJA EL!

„Természetesen nagyszerű újra itt lenni, és elérni a finálét – nyilatkozta mosolyogva a sajtótájékoztatón Ambros Martín, a Rosztov-Don edzője. – A Metz nagyon jól játszott az egész idényben, különösen karácsony után, egészen mostanáig, ezért dicséret jár nekik. Ma viszont felkészültek voltunk és roppant fókuszáltan kézilabdáztunk. Ez a hét elképesztően jól sikerült felkészülési szempontból, és szerencsére visszaköszönt az első félidőben az, ahogy dolgoztunk. Gyors támadásokat tudtunk vezetni, működött a védekezés, és természetesen jó egyéni teljesítményeink is voltak. A második játékrészben sajnos változott a helyzet, nem tudtuk kontrollálni a meccset és a Metz öt plusz egyes védekezését nehezen tudtuk kezelni. A kulcs azonban az volt, hogy hittünk a győzelemben, ennek köszönhetően a fontos pillanatokban felülkerekedtünk, és büszkék lehetünk rá, hogy a Rosztov története során először bejutott a fináléba.”

„A Rosztov-Don végig előnyben volt a mérkőzésen, ezért nem mondhatjuk, hogy érdemtelen lenne a továbbjutása – mondta a találkozó után csalódottan Emmanuel Mayonnade, a Metz vezetőedzője. – A csapatom ma nem azt játszotta, amit az idény során mutatott. Nagyon sok hibát követtünk el, rossz lövéseink, kockázatos passzaink voltak, amik eddig nem voltak ilyen mennyiségben tipikusak az idényben. Talán az egy nagycsapat jellemzője, hogy a legkiélezettebb helyzetben is erős védekezéssel tud kirukkolni, ezzel megtörve az ellenfelet. És ezt ma a Rosztov csinálta. Az első félidőben elengedtük azokat a pillanatokat, amikor közelebb jöhettünk volna. A szünet után változott a helyzet, elkezdtünk csapatként játszani, de nem sikerült kiegyenlíteni, és ez lélektanilag is felőrölte az együttest. Ha csak a második félidőt nézzük, akkor közel jártunk a döntőhöz, ám az ellenfél egy-egy klasszis megmozdulása mindig túllendítette a Rosztovot. Holnap visszajövünk, és keményen harcolunk a harmadik helyért.”

„Nem kaptam sok lehetőséget, viszont két perccel a vége előtt mégis én voltam a kapuban, és éreztem, hogy fontos pillanatban jártunk. Nagyon sok minden futott végig a fejemben akkor, de éreztem a lövés irányát, és örülök, hogy ez is hozzásegített minket a döntőhöz” – emlékezett vissza Mayssa Pessoa, az orosz csapat kapusa.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem jutottunk be a fináléba – értékelt a francia együttes egyik legjobbja, Grace Zaadi. – Bár először vagyunk itt, úgy vélem, nem úgy jöttünk az elődöntőbe, mint a kezdők, és ennek megfelelően is akartunk szerepelni. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült nyerni. A Rosztov jól játszott, sőt uralta az első félidőt, ugyanakkor nagyon büszke vagyok arra, hogy a második félidőben megmutattuk, hogyan tudunk játszani. Az élet és a kézilabda megy tovább, dolgozunk azért, hogy jövőre is itt legyünk.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
ROSZTOV-DON (orosz)–METZ HANDBALL (francia) 27–25
(15–8)
Budapest,
Papp László Budapest Sportaréna, 12 000 néző. V: Erdogan, Özdeniz (törökök)
ROSZTOV DON:
Szedojkina – MANAHAROVA 4, VJAHIREVA 7 (1), Szeny 2, Makejeva, ABBINGH 5 (3), Kozsokar 1. Csere: Pessoa (kapus), Borscsenko 2, Tazsenova 1, BOBROVNYIKOVA 4, P. Kuznyecova 1. Edző: Ambros Martín
METZ:
Glauser – Flippes 4, Niombla 4, ZAADI 9 (3), Edwige, Smits 1, HOUETTE 5. Csere: Kapitanovic (kapus), O. Kanor, Nocandy 1, N'Gouan 1, Maubon, Levsa. Edző: Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 5. perc:
3–2. 10. p.: 6–3. 16. p.: 9–5. 23. p.: 11–7. 27. p.: 14–8. 36. p.: 17–13. 44. p.: 18–16. 52. p.: 23–19. 57. p.: 26–24
Kiállítások:
10, ill. 4 perc
Hétméteresek:
5/4, ill. 4/3

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN:
Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO KC 22–31 (8–18)

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – MÁJUS 12.
Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz)
Vezeti:
Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (lengyelek)
18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 12.
Vipers Kristiansand (norvég)–Metz Handball (francia)
Vezeti:
Maike Merz, Tanja Schilha (németek)
15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 11.
Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO KC
Vezette: Viktorija Alpaidze, Tatjana Berezkina (oroszok)
22–31 (8–18)
Metz Handball (francia)–Rosztov-Don (orosz)
Vezeti:
Kursad Erdogan, Ibrahim Özdeniz (törökök)
25–27 (8–15)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik