Női kézi BL: a CSM beállósa nem felejt, erre készül az FTC ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 11:38
Pénteken 19 órától az FTC-Rail Cargo Hungaria a CSM Bucuresti otthonában lép pályára a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Oana Manea, a román együttes csapatkapitánya elmondta: győzni szeretnének hazai pályán, hogy ezzel nyomást helyezzenek a Magyar Kupa győztesére.

„Jóformán az egész szezonban erre a két mérkőzésre készültünk, nagyon fontosak számunkra – idézi a prosport.ro Oana Maneát, a CSM Bucuresti beállósát, aki beszélt a bukaresti klub új edzőjéről, a svéd Per Johanssonról is. – Ideges is vagyok, ahogy az összes többi BL-meccs előtt. Elszántságra, ambícióra van szükségünk, és arra, hogy bízzunk egymásban. Számomra nagyon fontos az edző személye, aki segít minket mindenben, lehetőségünk van egy másik kézilabda-iskola elemeit ellesni."Oana Maneát, a CSM Bucuresti beállósát, aki beszélt a bukaresti klub új edzőjéről, a svéd Per Johanssonról is. – Ideges is vagyok, ahogy az összes többi BL-meccs előtt. Elszántságra, ambícióra van szükségünk, és arra, hogy bízzunk egymásban. Számomra nagyon fontos az edző személye, aki segít minket mindenben, lehetőségünk van egy másik kézilabda-iskola elemeit ellesni."

A bukarestiek készülnek a Fradiból, kemény mérkőzésre számítanak. Elek Gábor együttese győzni tudott többek között a Buducsnoszt Podgorica és a Vardar Szkopje ellen is a szezonban. „Néztem a Magyar Kupa döntőjét, arra számítottam, hogy a Győri ETO fog nyerni. A Ferencváros egy nagyon erős csapat, régóta ugyanazt a kézilabdát játssza, de képes a hibákra is, amiket előnyünkre fordíthatunk – így Manea. – Mindent meg fogunk tenni a pályán. A védekezés az erősségünk, agresszíven kell fellépnünk. Támadásban sokat kell futnunk. Biztos, hogy a Győr legyőzése után nincs problémája az önbizalommal a csapatnak, viszont lehet, hogy fáradtak a játékosok..."

Manea felidézte, amikor a már megszűnt Oltchim Valcea játékosaként Budapesten vendégszerepelt. „A magyar szurkolók nem megfelelő magatartást tanúsítottak. Pénzérmeket vágtak a fejünkhöz és köpködtek. De nem félek az atmoszférától, most mi vagyunk hazai pályán, tesszük a dolgunkat. Nem foglalkozunk a külső körülményekkel."

A párharc első felvonását pénteken este rendezik tehát, a visszavágóra április 15-én kerül sor. „Egy 4-5 gólos győzelemmel elégedettek lennénk. Fontos, hogy nyerjünk az első meccsen. Ha Bukarestben előnyt szerzünk, a visszavágón a Fradira nehezedik a nyomás. Így volt ez a legutóbbi szezonban a Rosztov Don ellen is, a visszavágón felszabadultan kézilabdázhattunk."

Elek Gábor várakozásait és Kovacsics Anikó nyilatkozatát ide kattintva olvashatják el.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Április 7., 19.00:
CSM Bucuresti (román)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (Tv: Sport1, élőben az NSO-n)
Április 15., 16.45: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–CSM Bucuresti (román) (Tv: Sport1, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik