A Győr a Buducsnoszt ellen lép pályára a BL-elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 12:57
null
A Győr a Buducsnoszt ellen lép pályára a BL-elődöntőben (Fotó: veres Viktor)
A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének elődöntőjében a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát kapta ellenfélül, így megismétlődik a 2014-es finálé. A címvédő román CSM Bucuresti-re a macedón Vardar Szkopje vár, ami azt is jelenti, hogy ugyanazok a párok alakultak ki, mint tavaly.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST)
ELŐDÖNTŐ
MÁJUS 6., SZOMBAT
15.15: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (magyar)
17.45: CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)

MÁJUS 7., VASÁRNAP
15.15: a 3. helyért
17.45: döntő

ELLENFÉLNÉZŐ + ÉRDEKESSÉGEK

Az ellenfél két legveszélyesebb játékosa Cristina Neagu (80) és Katarina Bulatovics (79), akik a második, illetve holtversenyben a harmadik helyen állnak a még aktív csapatok játékosainak góllövőlistáján. Ezt amúgy a Vardar horvát játékosa, Andrea Penezic (87) vezeti. A győriek részéről Nora Mörk 78-cal az ötödik.

A Buducsnoszt az idényben 11 sikerrel és három vereséggel áll (22 pont), a Győr 11 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel (23 pont).

A montenegrói és a magyar csapat is 340 gólt kapott eddig, a másik ágon szereplő CSM 349-et, a Vardar 375-öt.

A podgoricaiak 11. alkalommal jutottak be a legjobb négy közé, ez rekord, a győrieknek ez a 10. elődöntőjük.

Négy korábbi világ legjobbja lép pályára a négyes döntőben, ebből három a Buducsnoszt–Győr párharcban (Cristina Neagu 2010-ben, 2015-ben és 2016-ban; Görbicz Anita 2005-ben, Eduarda Amorim 2014-ben lett a legjobb).

Katarina Bulatovics az ötödik BL-győzelmét arathatja, 2007-ben a Slagelsével, 2012-ben és 2015-ben a Buducsnoszttal, 2014-ben a Győrrel nyert. Hozzá hasonlóan a bukaresti Cristina Varzaru is négyszer nyert eddig, ő 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben a Viborggal, tavaly a CSM-mel.

SORSOLÁS


Görbicz Anita: Nem gondolkodtunk rajta, kit szeretnénk kapni. Meg szeretnénk nyerni a sorozatot, meg kell vernünk mindenkit.

A címvédő ellenfele a Vardar Szkopje lesz.

Harmadikként jött a Győr, a Buducsnoszt ellen lép pályára.

Másodikként a CSM Bucuresti került ki, így elkerülték a montenegróiakat.

Elsőként Görbicz Anita húzott, a Buducsnosztot. Most bemutatják, hogyan jutott be a legjobb négy közé a podgoricai csapat.

Görbicz Anitát arról faggatták, a másik három csapatból ki a kedvenc játékosa, és három volt csapattársát nevezte meg: Katarina Bulatovics, Jovanka Radicsevics és Aurelia Bradeanu volt a győri klasszis választása.

Az EHF szavazásán a Győri ETO áll a legjobban, a voksolók 37 százaléka véli úgy, hogy a magyar csapat ér fel a csúcsra.

Az esemény budapesti rendezési jogát szeptemberben 2019-ig meghosszabbították, ennek kapcsán Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke örömét fejezte ki, kiemelve, hogy stabilitást ad a jövőre nézve.

Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is ugyanaz a négy csapat, a Győri Audi ETO KC, Vardar Szkopje (macedón), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) és a címvédő CSM Bucuresti (román) jutott be a legjobb négy közé.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NÉGYES DÖNTŐ MEZŐNYE
Győri Audi ETO KC, Vardar Szkopje (macedón), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik