Női kézi: Behnke az EHF-kupában is örömmel játszana a Fradiban

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 19:30
null
Julia Behnke (labdával) nagyon várja már, hogy az NB I-ben játszhasson (Fotó: AFP)
Négy nap telt el azóta, hogy az FTC női kézilabdacsapata a klub hivatalos honlapján bejelentette a Rosztov-Don német válogatott beállója, Julia Behnke szerződtetését. A 26 éves játékos a stregspiller.com honlapnak beszélt az átigazolása körülményeiről, valamint arról, nem érzi-e visszalépésnek, ha a következő idényben a Bajnokok Ligája helyett csak az EHF-kupában szerepelhet.

 

„Gyorsan eltelt ez az egy év, és ez idő alatt természetesen gondolkodtam rajta, hogy mi a legjobb nekem. Közvetlenül a decemberi világbajnokság előtt hoztam meg a döntésemet, hogy távozom – mondta a stregspiller.com-nak Behnke, aki tavaly nyáron igazolt a Rosztovhoz. – Ambros Martín (az orosz csapat vezetőedzője – a szerző) és a klub is szerette volna, hogy maradjak, de teljes mértékben elfogadták a döntésemet.”

Felvetődik a kérdés, szerepet játszott-e Behnke klubváltásában, hogy két honfitársa, Emily Bölk és Alicia Stolle is a Ferencvárosban folytatja a pályafutását a következő szezontól.

„Természetesen tudtam, hogy Emmy és Alice is tárgyal az FTC-vel, beszéltünk erről és folyamatosan tájékoztattuk egymást a dolgok állásáról, ám a döntésem teljesen független volt az övéktől. Nagyon kellemes beszélgetéseket folytattam a Ferencváros képviselőivel, igazán komfortosan éreztem magam. Ismét megkapom a lehetőséget, hogy egy nagyon jó csapatban játsszak, és közelebb legyek az otthonomhoz. Az FTC ugyanolyan profi feltételeket kínált, biztos vagyok benne, hogy képes leszek megtenni a következő lépést a pályafutásomban.”

Behnke elmondta, Magyarországon gyors és kemény kézilabdát játszanak a csapatok, s nagyon várja már, hogy kipróbálhassa magát az NB I-ben, amely – megítélése szerint – az utóbbi években csak erősebb lett.

A német válogatott beállótól megkérdezték, annak tükrében nem tekint-e visszalépésként az átigazolására, hogy elképzelhető, a Ferencváros a következő idényben a Bajnokok Ligája helyett csupán az EHF-kupában szerepelhet – miközben a Rosztov-Don valószínűleg idén is negyeddöntős lesz a BL-ben.

„Egyáltalán nem. Meglátjuk majd, hogy a Fradi melyik nemzetközi kupában indulhat az új szezonban. Az EHF-kupát nem nevezném alsóbbrendűnek, mert az elmúlt években erősödött a sorozat színvonala. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Siófok jelentősen megerősítette a csapatát a mostani idény előtt. Ha az EHF-kupában szerepelnénk, akkor is meglenne az esélyünk a következő évadban, hogy a BL-helyekért harcoljunk. A csapat magja egyben marad, bizonyos posztokra érkeznek csak új játékosok. Némileg újdonság, hogy több külföldi is jön a nyáron, hogy új lendületet adjon az együttesnek, mert a klub a jelenlegi idény alakulásával nem annyira elégedett.”

Behnke nem titkolja, klubváltásában az is szerepet játszott, hogy szeretne közelebb lenni otthonához és a szeretteihez.

„Hiányzik az otthon közelsége. Főleg a szabad hétvégéinken, amikor gyakran fáradt vagyok a kimerítő utazások miatt. A szabadidőm általában nem elegendő arra, hogy hazarepüljek, mert az utazás oda-vissza legalább huszonhat órát venne igénybe” – tette hozzá a 180 centiméter magas kézilabdázó.

Behnke két idényre írt alá a Ferencvároshoz, posztján a következő szezontól Kisfaludy Anett és Pásztor Noémi szerepel még a zöld-fehéreknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik