Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
M. D. 2020.02.28 19:30 Frissítve: 2020.02.28 20:34

Női kézi: Behnke az EHF-kupában is örömmel játszana a Fradiban

Négy nap telt el azóta, hogy az FTC női kézilabdacsapata a klub hivatalos honlapján bejelentette a Rosztov-Don német válogatott beállója, Julia Behnke szerződtetését. A 26 éves játékos a stregspiller.com honlapnak beszélt az átigazolása körülményeiről, valamint arról, nem érzi-e visszalépésnek, ha a következő idényben a Bajnokok Ligája helyett csak az EHF-kupában szerepelhet.

 

Julia Behnke (labdával) nagyon várja már, hogy az NB I-ben játszhasson (Fotó: AFP)

 

„Gyorsan eltelt ez az egy év, és ez idő alatt természetesen gondolkodtam rajta, hogy mi a legjobb nekem. Közvetlenül a decemberi világbajnokság előtt hoztam meg a döntésemet, hogy távozom – mondta a stregspiller.com-nak Behnke, aki tavaly nyáron igazolt a Rosztovhoz. – Ambros Martín (az orosz csapat vezetőedzője – a szerző) és a klub is szerette volna, hogy maradjak, de teljes mértékben elfogadták a döntésemet.”

Felvetődik a kérdés, szerepet játszott-e Behnke klubváltásában, hogy két honfitársa, Emily Bölk és Alicia Stolle is a Ferencvárosban folytatja a pályafutását a következő szezontól.

„Természetesen tudtam, hogy Emmy és Alice is tárgyal az FTC-vel, beszéltünk erről és folyamatosan tájékoztattuk egymást a dolgok állásáról, ám a döntésem teljesen független volt az övéktől. Nagyon kellemes beszélgetéseket folytattam a Ferencváros képviselőivel, igazán komfortosan éreztem magam. Ismét megkapom a lehetőséget, hogy egy nagyon jó csapatban játsszak, és közelebb legyek az otthonomhoz. Az FTC ugyanolyan profi feltételeket kínált, biztos vagyok benne, hogy képes leszek megtenni a következő lépést a pályafutásomban.”

Behnke elmondta, Magyarországon gyors és kemény kézilabdát játszanak a csapatok, s nagyon várja már, hogy kipróbálhassa magát az NB I-ben, amely – megítélése szerint – az utóbbi években csak erősebb lett.

A német válogatott beállótól megkérdezték, annak tükrében nem tekint-e visszalépésként az átigazolására, hogy elképzelhető, a Ferencváros a következő idényben a Bajnokok Ligája helyett csupán az EHF-kupában szerepelhet – miközben a Rosztov-Don valószínűleg idén is negyeddöntős lesz a BL-ben.

„Egyáltalán nem. Meglátjuk majd, hogy a Fradi melyik nemzetközi kupában indulhat az új szezonban. Az EHF-kupát nem nevezném alsóbbrendűnek, mert az elmúlt években erősödött a sorozat színvonala. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Siófok jelentősen megerősítette a csapatát a mostani idény előtt. Ha az EHF-kupában szerepelnénk, akkor is meglenne az esélyünk a következő évadban, hogy a BL-helyekért harcoljunk. A csapat magja egyben marad, bizonyos posztokra érkeznek csak új játékosok. Némileg újdonság, hogy több külföldi is jön a nyáron, hogy új lendületet adjon az együttesnek, mert a klub a jelenlegi idény alakulásával nem annyira elégedett.”

Behnke nem titkolja, klubváltásában az is szerepet játszott, hogy szeretne közelebb lenni otthonához és a szeretteihez.

„Hiányzik az otthon közelsége. Főleg a szabad hétvégéinken, amikor gyakran fáradt vagyok a kimerítő utazások miatt. A szabadidőm általában nem elegendő arra, hogy hazarepüljek, mert az utazás oda-vissza legalább huszonhat órát venne igénybe” – tette hozzá a 180 centiméter magas kézilabdázó.

Behnke két idényre írt alá a Ferencvároshoz, posztján a következő szezontól Kisfaludy Anett és Pásztor Noémi szerepel még a zöld-fehéreknél.

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.

2020.07.13 18:45:20

Kézilabda PAPP BÁLINT

A három érkező mozdulataiból sugárzik, megtiszteltetésnek veszi, hogy Győrben játszhat.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.