Női kézi: Balogh Barbara két év kihagyás után újra a pályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 13:41
Hosszabb, majdnem kétesztendőnyi kihagyás után a német másodosztályú TG Nürtingenben folytatja kézilabda-karrierjét a korábbi magyar válogatott játékos, Balogh Barbara.

Balogh Barbara 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá – olvasható a német másodosztályú tabella hetedik helyén álló klub honlapján.

A korábbi Dunaferr- és Ferencváros-játékos 2011 óta szerepel Németországban: 2015 májusáig a TuS Metzingen kézilabdázója volt, majd egy évvel ezelőtt gyermeket szült, és november óta készül a Nürtingennel a visszatérésre.

„Hosszabb lett a szünet, mint terveztem, és már nagyon várom, hogy újra kézilabdázzak – idézi a klub honlapja Balogh Barbarát. – Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a klubtól előbb a közös készülésre, most pedig arra, hogy a csapat tagja legyek, köszönet érte! Rendkívül motivál az új feladat!”

„Nagyszerű, hogy »Baba« elszánta magát a visszatérésre – lelkendezett Stefan Eidt vezetőedző. – Terhesség és szülés után természetesen nem egyszerű az újrakezdés, de egy olyan tapasztalt profit, mint ő, nem érhet kellemetlen meglepetés. Az edzéseken kiváló munkát végez, felvette a ritmust.”

A beszámoló szerint Balogh sok segítséget kap a visszatéréshez férjétől, aki – érdekesség – a liga egy másik klubja, a sereghajtó SG H2Ku Herrenberg második csapatának edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik