Női kézi: az orosz átlövő is követi Győrből Lundét és Aguilart

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 06:58
null
Három másik nyári érkezőhöz hasonlóan Anna Szenynek is egy szezon jutott Győrben (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport információi szerint újabb tavaly nyári szerzemény távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától a nyáron: az orosz átlövő, Anna Szeny is elhagyja a klubot. Lapunk úgy tudja, az átlövő visszatér a Rosztov-Don együtteséhez, amelynek 2011 és 2014 között játékosa volt, és amelyhez a spanyol irányító, Macarena Aguilar és a norvég kapus, Katrine Lunde is igazol az évad végeztével.

 

Szeny a legjobb nyolc között véget érő Bajnokok Ligája-sorozatban 33 gólt szerzett, egyharmadát a macedón Vardar Szkopje elleni negyeddöntős párharcban, és a szezon végére – nem függetlenül Eduarda Amorim térdszalagszakadásától – védekezésben is alapemberré nőtte ki magát. De tény, nehezen illeszkedett be az általa megszokott oroszos kézilabdától gyökeresen eltérő stílusú együttesbe.

A Rosztovval kapcsolatos friss hír, hogy kedden 21 évnyi szünet után megnyerte az orosz bajnokságot, miután a döntő második meccsén is legyőzte a Ladát.

Távozásával eldőlt, hogy ilyen vagy olyan okból mind a négy tavaly szerződtetett légiós (Szeny mellett Aguilar, a horvát Vesna Milanovic-Litre és a német átlövő Susann Müller) is elhagyja a Győrt. A bajnokcsapat így sem küszködik majd létszámgondokkal, elvégre a holland Nycke Groot és Yvette Broch, valamint a magyar válogatott Tóth Gabriella, Kiss Éva és Tomori Zsuzsanna is az ETO-ba igazol, de a klubnál azon dolgoznak, hogy ezzel ne érjen véget az érkezők sora.

„Jelentős lépéseket teszünk annak érdekében, hogy még tovább erősítsük a keretet – mondta Kelecsényi Ernő, a Győri ETO elnöke, aki konkrétumokat nem akart elárulni. – Nem mondom, hogy nem lennénk elegen a nyártól, de a mostani szezon tapasztalatai alapján nem árt az óvatosság, szóval körülnézünk a piacon, mert vannak megfelelő képességű, elérhető játékosok.”

Persze akárkit nem lehet elhozni. Az ETO elnöke elmondta, bármennyire is anyagi gondokról lehetett hallani a norvég Larvik háza tájáról és bármennyire kellemes gondolatkísérlet is a decemberi Eb legértékesebb játékosa, Nora Mörk szerződtetése, a kérdésnek nincs realitása. A norvégoknak ugyanis a hírek szerint megfelelő a költségvetésük a következő szezonra ahhoz, hogy megtarthassák a szerződés alatt álló kézilabdázóikat, mint amilyen a 24 éves balkezes is, és ha egyvalakihez biztosan ragaszkodik a 2011-es BL-győztes, az éppen ő. De akad még kézilabdázó a piacon…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik