nemzetisport.hu 2018.02.16 20:52 Frissítve: 2018.02.16 21:57

Női kézi: Martín az idény végén távozik Győrből – hivatalos

Ambros Martín a Vasas elleni bajnokit követően közölte a játékosaival és a klubvezetéssel, hogy az idény végeztével nem folytatja tovább a munkát a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál.

Ambros Martín az idény végén otthagyja a Győri ETO-t (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Az elmúlt időszak hírei után már nem számít akkora meglepetésnek a spanyol edző döntése, mégis sokan bíztak Győrben Ambros Martín maradásában. Mint megírtuk, a szakember figyelemre méltó ajánlatot kapott az orosz Rosztov-Dontól, és el is gondolkodott rajta. Már ez is azt vetítette előre, hogy elképzelhető, hiába állt össze a következő idénybeli keret az ETO-nál, a csapatot már más vezetőedző fogja irányítani a 2018–2019-es szezonban.

A román válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Martín pedig az új kihívás mellett döntött. A Vasas elleni bajnokit követően közölte a játékosaival és a klub vezetőségével, hogy nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését.

„Ahogy azt pár hónappal ezelőtt a szurkolói ankéton elmondtam, a döntésemet úgy hozom meg, hogy az a csapat érdekét szolgálja. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált. A legnehezebb döntést hoztam meg életemben. Az elmúlt hat évben rengeteget kaptam a klubtól, a játékosoktól, valamint a szurkolóktól és a győriektől is, ám úgy érzem, most eljött az ideje a változásnak. Az elmúlt hetekben a csapat körüli körülmények arra irányítottak, hogy meghozzam ezt a döntést a csapat érdekében. A szívem Győré és a csapaté, de az eszem a távozás mellett döntött. Természetesen ez nem befolyásolja a mostani szezont, minden fronton győzni szeretnénk! Mindörökké ETO!” – nyilatkozta Ambros Martín.

Martín 2012-ben érkezett Győrbe az Itxakótól, amelyet egy évvel korábban Bajnokok Ligája-döntőig vezetett. Ami nem jött össze a spanyol csapattal, az már első idényében sikerült a Győri ETO-val. Öt év alatt összesen háromszor (2013, 2014, 2017) hódították el a legrangosabb klubtrófeát a kisalföldiek, egyszer pedig döntőt (2016) játszhattak. Hazai fronton csak a 2015-ös bajnoki cím és a 2017-es Magyar Kupa hiányzik a gyűjteményükből.

2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.

2019.05.12 17:30:44

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben öt gól is volt az előny, de az utolsó másodpercben dőlt csak el a finálé.

2019.05.11 19:41:18

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Végig vezetve nyert a magyar csapat, amely minden tekintetben jobb volt a dán Esbjergnél.