Női kézi: csütörtökig biztosan karanténban az FTC játékosai

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 21:15
null
Csütörtökig biztosan karanténban kell maradnia a Fradi játékosainak (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosai és a szakmai stáb tagjai legkorábban csütörtökön vagy pénteken hagyhatják el a hatósági házi karantént – mondta Bognár László, a szakosztály ügyvezető igazgatója.

 

Bognár vasárnap az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy a csapat negatív koronavírus-tesztek birtokában csütörtök hajnalban Norvégiába utazott, ám az érkezés után két játékos vizsgálata pozitív eredményt hozott, így a szombatra tervezett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés elmaradt a Vipers Kristiansand otthonában.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a két érintett kérésére egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a nevüket. A játékosok tünetmentesek, és elvileg nyolc napig kellene karanténban lenniük, de a vezetőség mindent elkövet annak érdekében, hogy amennyiben belátható időn belül két negatív tesztet produkálnak, engedjék őket ki az országból.

A negatív tesztet produkált 20 fős delegáció szombat este egy különgéppel hazaért, ezt követően újabb tesztelés következett, amelynek az eredményét hétfőn kapják meg.

„Jelenleg karanténban van mindenki, és mivel első kontaktosok voltunk, a protokoll szerint az utolsó kontaktot követően négy nappal ismét tesztelni kell, majd újabb két nappal később megint, vagyis legkorábban csütörtökön vagy pénteken jöhetünk ki a karanténból” – magyarázta Bognár.

Hozzáfűzte, ha a szombati minták negatív eredményt hoznak, akkor a lakás és a sportcsarnok között mozoghatnak a játékosok, vagyis újrakezdhetik az edzéseket.

Az ügyvezető leszögezte, a Szombathelyi KKA otthonában szerdán esedékes bajnoki mérkőzésre biztosan nem kerül sor, és valószínűleg a francia Metz HB elleni, Érden rendezendő szombati BL-meccset is el kell halasztani.

„Nem tudunk edzeni, és még jobban sűrűsödik a program. Elég nagy fejtörést okoz, hogyan kezeljük mindezt megfelelően” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik