K. Zs. 2020.01.21 09:49 Frissítve: 2020.01.21 10:37

Női kézi: „Az FTC és a Győr között nincs ám akkora ellentét”

Az M4 Kézilabda magazinjában nyilatkozott először közösen a női válogatott múlt héten kinevezett kapitány párosa, Danyi Gábor és Elek Gábor. Többek között a kinevezésükről, a klubjaik kapcsolatáról és a válogatottal kapcsolatos terveikről beszéltek.

Danyi Gábor (balra) és Elek Gábor tavaly márciusban (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Nagyon komolyan gondoljuk, hogy ebben a helyzetben nem is szabadott mást mondani, mint hogy nekiugrunk ennek a nagyon szép, de nagyon nehéz feladatnak” – kezdte Danyi Gábor a Győri Audi ETO vezetőedzője.

„A magyar kézilabdának nagyon nagy szüksége van arra, hogy összefogjon. Erre már voltak példák a múltban. Ez nagyon kemény és nehéz feladat, ugyanakkor nagyon szép is” – tette hozzá Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria szakvezetője.

„A Ferencváros és a Győr között nincs ám akkora ellentét, mint ahogy néha fel van ez nagyítva. A játékosok, köztünk, a vezetők között semmi probléma sincs. Nem ellenségek vagyunk, hanem ellenfelek. Az, hogy a szurkolók között van, az természetes és normális… pláne, ha esetleg két sörrel többet iszik meg az egyik a másiknál” – fogalmazott Danyi, aki kiemelte, hogy Kim Rasmussennel ellentétben sportpszichológus segítségét is igénybe fogják venni a válogatottnál, hiszen a felkészítés mentális része „néha fontosabb, mint maga a szakma”.

A győri edző a keretről annyit mondott, hogy a mag nyilvánvalóan adott, és az sem titok, hogy a Ferencváros játékosaira épül.

„Ezen már nem kell gondolkodni – reagált Elek Gábor a szakmai stáb összetételére vonatkozó kérdésre. – Mondhatom azt is, hogy a keret is megvan, de nyilván nem most és itt szeretnénk kihirdetni.”

A Fradi-edző elárulta, február 10-én találkoznak először a stábbal és a kerettel, Budaörsön lesz egy kétnapos összetartás, ahol az alapelveket tervezik lefektetni, és a szerepeket ismertetik a válogatott tagjaival.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.