Női kézi: Anyukám a lelátón zokogott, de nem lehetett baj – Hornyák Dóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.30. 11:41
Novemberben jött a hír, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának válogatott átlövője, Hornyák Dóra gyereket vár. A mostanra már csaknem négy hónapos kismama a fradi.hu-nak adott interjúban beszélt az elmúlt időszakról és az érzéseiről.

Hornyák Dóra a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának korábbi csapatkapitányával, Pál Gergellyel közös gyermekét hordja szíve alatt. A pár egyelőre még nem tudja, hogy kislányuk vagy kisfiuk fog születni. „Őszintén, nekem teljesen mindegy, így is, úgy is boldog leszek. Vagyis csak azért van jelentősége a kérdésnek, hogy milyen színű legyen a gyerekszoba” – mondta Hornyák a fradi.hu-nak, hozzátéve, hogy először Kovacsics Anikónak mondta el a hírt a csapatból. „Őszintén, nekem teljesen mindegy, így is, úgy is boldog leszek. Vagyis csak azért van jelentősége a kérdésnek, hogy milyen színű legyen a gyerekszoba” – mondta Hornyák a fradi.hu-nak, hozzátéve, hogy először Kovacsics Anikónak mondta el a hírt a csapatból.

„Ez nem is volt kérdés, hiszen annyira jó barátnők vagyunk, és annyira örült neki, hogy szinte saját gyermekeként is tekint rá.”

Miután kiderült, hogy gyermeket vár, még vállalta a CSM Bucuresti és Vipers Kristiansand elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, de az orvos is megnyugtatta, hogy nem lehet baj. „Egyáltalán nem volt bennem félelem, még úgy sem, hogy a CSM Bucuresti ellen különösen kemény csatát vívtunk, Dragana Cvijics rám is esett kétszer, anyukám a lelátón zokogott, de nem lehetett baj. Az egyetlen rossz érzés amiatt volt bennem, hogy nem tudtam, milyen lesz a következő időszakban kívülről nézni a lányokat, illetve hogy épp jó formában kézilabdáztam mostanság, de amikor először meghallottam a szívhangot, akkor világossá vált: történhet bármi, ennél nincs nagyobb csoda a világon.”

Hornyák így lemaradt a franciaországi Európa-bajnokságról, és az elején még nehéz szívvel nézte a tévén keresztül a társait, de aztán azzal nyugtatta magát, hogy új csodák várnak rá az életben. Ami a karrierje folytatását illeti, most még nem tudja meghatározni annak időpontját.

„A visszatérés idejét nehéz megtippelni, hiszen nem tudhatom, miként reagál a testem, vagy épp, hogy mennyire tudom majd magára hagyni a gyermekem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik