Női kézi: Amorimék a nagy rivális legyőzésével ott vannak az olimpián

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 11:42
null
Amorimék tánccal ünnepelték a győzelmet (Fotó: AFP)
A brazil női kézilabda-válogatott egy félidőnyi szenvedés után végül magabiztosan, 30–21-re legyőzte Argentínát a Pánamerikai Játékok döntőjében, ezzel megváltotta a jegyét Tokióba.

A Globo Esporte beszámolója szerint a brazilok támadásban és védekezésben is sok hibával nyitottak, így folyamatosan futniuk kellett az eredmény után. A váci Bárbara Arenhart sem kapta el a fonalat a kapuban, így érkezett a helyére a 20 éves Renata Arruda, aki fontos védéseket mutatott be. A győri Eduarda Amorim szinte egymaga tartotta meccsben a csapatát támadásban, főszerepet vállalva abban, hogy a szünetre 12–12-re feljöttek a brazilok.

A második félidőben már egészen más képet mutatott a döntő, a 32. percben a meccs eleje óta először került előnybe a brazil csapat, és folyamatosan növelte a különbséget. A vége 30–21-es siker lett, amivel a brazilok kijutottak a jövő évi, tokiói olimpiára.

Amorim öt gólig jutott, a túloldalon a debreceni Elke Karsten négyszer volt eredményes. A győztes csapatból Deonise Fachinellónak ez volt a negyedik Pánamerikai Játékok-győzelme, míg Amorim, Arenhart és a rosztovi Ana Paula Rodrígues háromnál jár. Ez volt viszont az első a szövetségi kapitányi poszton a dán Morten Soubak helyét átvevő spanyol Jorge Duenasnak.

A brazil válogatott hegemóniáját a kontinensen jól szemléleti a tény, hogy 1995 óta nem veszített meccset a Pánamerikai Játékokon, győzelmi szériája már 35 találkozót számlál. Sorozatban hatodszor nyerte meg a tornát Brazília, az utolsó öt sikerből négyszer Argentína ellen.

 

@abelardomendesjr @rededoesporte

8,020 Likes, 214 Comments - Eduarda Amorim (@duda18amorim) on Instagram:@abelardomendesjr @rededoesporte"



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik