Női kézi: Amorim sírva hagyta el a pályát, térdsérülést szenvedett - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 21:35
null
A társai próbálták vigasztalni Amorimot (Fotó: Twitter)
Térdsérülést szenvedett a brazil válogatottban Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának klasszis balátlövője. A játékos sírva hagyta el a pályát, majd kórházba szállították, ahol orvosi vizsgálatok vártak rá, amelyek elülső keresztszalag-szakadást mutattak ki.

ELSZAKADTAK A SZALAG

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be Amorim sérüléséről, illetve a péntek óta elvégzett MRI-vizsgálat eredményéről, amely sajnos igazolta az első diagnózist.

„Brazil klasszis átlövőnk a tegnapi napon egy málagai válogatott felkészülési tornán szenvedett térdsérülést a Tunézia elleni mérkőzésen. Ma reggel 8 órakor elvégezték az MRI vizsgálatot a spanyolországi kórházban, amely keresztszalag szakadást mutatott ki. Ez sajnos csak műtéttel orvosolható, így Dudára is hat hónap kihagyás vár" – fogalmaz a gyorietokc.hu.

„Az MRI-vizsgálat eredménye komplett elülső keresztszalag-szakadást, részleges belső oldalszalag sérülést és belső holdasporc szakadást mutat. Duda hétfőn vagy kedden érkezik Győrbe, ahol konzultálunk a műtétjéről" – mondta Balogh Péter csapatorvos.

A brazilok Málagában edzőtáboroznak, ahol éppen Eb-csoportellenfelünkkel, a spanyolokkal szerepelnek közös felkészülési tornán. A Tunézia elleni péntek esti találkozó hetedik percében egy betörés után Amorim rosszul fogott talajt, sokáig lenn maradt a földön, majd a bal térdét fájlalva sírva hagyta el a pályát. Brazil sajtóhírek szerint keresztszalag sérülésre gyanakodnak, de pontosat majd csak a részletes orvosi vizsgálatok után lehet tudni.

A Győrnek nem hiányozna egy újabb sérülés, miután az elmúlt időszakban Orbán Adrienn és Susann Müller is kidőlt a sorból, míg Katrine Lunde és Görbicz Anita anyai örömök előtt áll, ezért nem számíthat rájuk Ambros Martín. A csapatkapitányi tisztséget is átvevő Amorim támadásban és védekezésen is alapembere a Győrnek, kiesése hatalmas érvágás a csapatnak.

Csak a rend kedvéért, Brazília 35–23-ra nyert Tunézia ellen, míg a későbbi meccsen a spanyolok 23–17-re győzték le másik Eb-csoportellenfelünket, Lengyelországot.

A BRAZIL SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE
A brazil szövetség hivatalos honlapján megerősítette a sajtóhíreket, az első orvosi diagnózis szerint Amorim elülső keresztszalag-sérülést szenvedett.

A közlemény hozzáteszi, hogy ez a típusú sérülés műtéti úton kezelhető. Az operáció szükségességét, illetve a végleges diagnózist csak az MRI vizsgálat eredménye után lehet megállapítani. A vizsgálatok tehát folytatódnak, de Amorim számára a spanyolországi torna befejeződött, és egyelőre kérdéses, mikor láthatjuk újra a pályán a győriek átlövőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik