Női kézi: a Tüskecsarnokban játszhatja a Fradi a BL-meccseit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 12:41
null
A Tüskecsarnok adhat otthont a Ferencváros hazai Bajnokok Ligája-meccseinek (Fotó: MTI)
A Ferencváros női kézilabdacsapata kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen elhangzott, hogy a selejtezősorozat sikeres abszolválása esetén a Tüskecsarnokban játssza Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseit a magyar együttes. A hírről Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője számolt be.

A bajnoki ezüstérmes FTC szeptember végén a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjében érdekelt. A Lipcsében rendezendő négycsapatos kvalifikációs torna elődöntőjében a Fradi a holland Dalfsennel találkozik, továbbjutása esetén pedig a házigazda németekkel vagy a fehérorosz HC BNTU-BELAz Minszkkel játszik ki-ki mérkőzést.

A selejtezőcsoport győztese feljut a Bajnokok Ligája főtáblájára, a második és harmadik helyezett a KEK 3. fordulójába, a negyedik a KEK 2. fordulójába kerül át.

A népligeti Elek Gyula Aréna befogadóképessége és elrendezése miatt nem alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, ezért venné igénybe a Fradi a lágymányosi sportcsarnokot. A zöld-fehérek a legutóbbi idényekben Dabason játszották BL-meccseiket.

„A Tüskecsarnok és a mellette épülő uszoda Budapest új sportfellegvára lesz! Tizenhat év kényszerszünet után sikerül most befejeznünk az építkezést, és nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz Magyarország legmodernebb sportkomplexuma. Csaknem 20 sportág képviselői használhatják majd – idézi a fradi.hu Vígh Lászlót, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztost. – A 4000 fős nagyterem mellett ugyanis hat föld alá süllyesztett kisebb csarnok is a sportolók rendelkezésére áll majd, de lesz benne fitneszterem, fallabdapálya, internetkávézó, sőt még élettani tanácsokat is kaphatnak majd a Tüskecsarnok használói. A központi aréna cserélhető burkolatot kap, ezzel gyakorlatilag az összes teremben űzhető sportág versenyeinek megrendezésére alkalmas lesz – így természetesen kézilabdameccsek otthona is lehet. Elképzelhető, hogy egyik nap kézi BL-meccset játszanak a lányok, néhány nappal később pedig egy jégkorongmérkőzésen szurkolhatunk, aztán a jeget leborítjuk, és egy színvonalas koncertet tartunk a csarnokban.”

„Már most hatalmas az érdeklődés a Tüskecsarnok iránt – sport- és kulturális események szervezői érdeklődnek nap mint nap. Jól látszik, hogy egyfajta hiánypótló funkciót tölt be a Tüskecsarnok – ilyen méretű, felszereltségű sport- és rendezvényközpontból hiány van Budapesten. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy az FTC női csapata is a Tüskét választotta második otthonául. A legfrissebb tervek szerint novemberre elkészül a létesítmény, így a szezon legfontosabb mérkőzéseit már itt játszhatják. Remélem, hogy sikeres lesz az együttműködés, és »közösen« sokáig jutunk majd a nemzetközi kupában. Mi mindent megteszünk, hogy a hazai pálya valóban a magyar csapatok irányába lejtsen a Tüskecsarnokban” – zárta gondolatait Vígh László.

„Kiváló lehetőség számunkra, hogy ősztől Budapesten játszhatjuk kiemelt hazai és nemzetközi mérkőzéseinket. A dabasi OBO Aréna remek helyszín, a dabasiak kiváló házigazdák voltak a Bajnokok Ligája és KEK-mérkőzéseink számára, amit ez úton is szeretnék megköszönni, most mégis izgatottan várjuk, hogy Budapesten küzdhessünk meg Európa legjobb csapataival” – mondta Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának elnöke, akinek a szavaiból leszűrhető, hogy a Fradi a fontosabb hazai bajnoki mérkőzéseit is a Tüskecsarnokban játszhatja.

Az FTC két felkészülési tornán vesz részt augusztusban, először Nagybányán játszik, majd hazai pályán az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabdakupán gyakorol az éles tétmérkőzések előtt. A népligeti torna résztvevői a zöld-fehérek mellett a román HCM Baia Mare, a szerb WHC Radnicki Kragujevac, valamint a Siófok KC-Galerius Fürdő csapatai lesznek.

A Fradinál nem mennek bele felelőtlen ígérgetésekbe

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2014–2015
SELEJTEZŐ
1. CSOPORT
SZEPTEMBER 20., ELŐDÖNTŐ

FTC-Rail Cargo Hungaria–Sercodak/Dalfsen (holland)
HC BNTU-BELAz Minszk (fehérorosz)–HC Leipzig (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik