Női kézi: a Siófok hosszabbított a brazil világbajnokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 23:12
A Siófok női kézilabdacsapata egy évvel meghosszabbította Daniela Piedade szerződését, így a világbajnok brazil beálló a 2015–2016-os idényben is a Balaton-partiakat erősíti.

– Daniela további egy évvel meghosszabbítottad a szerződésedet, ami fantasztikus hír a klub számára. Neked milyen benyomásaid vannak az első évedről?
– Ebben az évben rengeteg új impulzus ért – válaszolta Piedade a klub honlapjának, a siofokkc.hu-nak. – Új ország, új csapat, új játékostársak, új irányvonal és egy új bajnokság. Nagyon jó volt életemben először egy igazán erős és kiegyensúlyozott ligában játszani. Annak ellenére,hogy tizenkét évet játszottam a Bajnokok Ligájában, a brazil, az osztrák és a szlovén bajnokság összességében nem volt ilyen erős és kiegyensúlyozott, mint a magyar. Elégedett vagyok ezekkel a változásokkal, és csupa pozitív élménnyel vagyok gazdagabb.– Daniela további egy évvel meghosszabbítottad a szerződésedet, ami fantasztikus hír a klub számára. Neked milyen benyomásaid vannak az első évedről?
– Ebben az évben rengeteg új impulzus ért – válaszolta Piedade a klub honlapjának, a siofokkc.hu-nak. – Új ország, új csapat, új játékostársak, új irányvonal és egy új bajnokság. Nagyon jó volt életemben először egy igazán erős és kiegyensúlyozott ligában játszani. Annak ellenére,hogy tizenkét évet játszottam a Bajnokok Ligájában, a brazil, az osztrák és a szlovén bajnokság összességében nem volt ilyen erős és kiegyensúlyozott, mint a magyar. Elégedett vagyok ezekkel a változásokkal, és csupa pozitív élménnyel vagyok gazdagabb.

– Említetted, hogy erős a magyar bajnokság. Úgy gondolod, hogy ez fekszik neked a legjobban?
– Úgy gondolom, hogy jelenleg a magyar Európa legerősebb bajnoksága. Itt nagyon sok jó csapat van, akik mind reálisan veszik célba akár a dobogót is, és ez minket játékosokat még jobban motivál. Azáltal, hogy nincsenek könnyű meccsek, folyamatosan teljes erőbedobással kell játszani, és számomra nagyon jó, mert így megfelelő állapotban tudok lenni ahhoz, hogy segítsem a brazil nemzeti válogatottat is.

– Jövőre lesz a számodra talán valaha volt legfontosabb esemény a pályafutásod során, de mindenképpen egy nagyon emocionális pillanat…
– Igen ez így van. Olimpia Brazíliában..., ez nagyon fontos esemény a számomra. Bármit megteszek annak érdekében, hogy a keret tagja legyek. Hazai környezetben a brazil emberek előtt olimpián szerepelni… Úgy gondolom, hogy az ilyen pillanatokról álmodik minden sportoló, ráadásul ez lesz az utolsó versenyem a válogatottal. Szenzációs lesz, már nagyon várom!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik