Női kézi: a magyar kapitányjelöltet román csapathoz hívják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 16:35
Marcel Nicolaescu bukaresti alpolgármester a Prosportnak elárulta, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára is esélyes dán Jakob Vestergaard február 15-én érkezik Romániába, ekkor tárgyalnak vele a CSM Bucuresti irányításáról, de a politikus nyolcvan százalékban biztos benne, hogy meg tudja győzni a szakembert.

Az Oltchim csődje után ugyan a bukaresti városvezetés ideiglenesen támogatott egy új valceai csapatot, de jobban szeretne egy saját együttest, ezért a tervek között szerepel a CSM Bucuresti felkarolása és megerősítése, hogy európai mércével mérve is ütőképes formáció legyen.

Először menesztették a csapat éléről Vasile Marguelscut, a szakmai munka élére pedig a jelenleg a Viborg sportigazgatói posztját betöltő Jakob Vestergaardot nézték ki, aki ugyanakkor nem a legszebb emlékekkel távozott a Valceától. A szakember neve felvetődött a magyar női válogatott kapcsán is, de a bukaresti alpolgármester meg van győződve arról, meg tudják győzni, hogy fogadja el az ajánlatukat:

„Vestergaard február tizenötödikén érkezik Bukarestbe tárgyalni. Nyolcvan százalékban biztos vagyok benne, meg tudjuk győzni, fogadja el az ajánlatot” – mondta a Prosportnak Marcel Nicolaescu. Vestergaard újra hozhatja magával Mette Klitet, akivel a Viborgnál és a Valceánál is együtt dolgozott.

Már a játékoskereten is gondolkodnak, így megkeresték Oana Maneát, Aurelia Bradeanut, Talida Tolnait és Linnea Torstenssont. A jövő évi költségvetés a Vestergaarddal folytatott tárgyalás után válhat hivatalossá, de Nicolaescu elmondta, tavasszal elkezdik egy 15 ezer néző befogadására alkalmas csarnok építését, addig egy ötezer férőhelyes, multifunkcionális arénában játszhatja meccseit a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik