Női kézi: a Larvik és az FTC sikerével indult a torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.17. 14:10
Elkezdődött az Elek Gyula-kupa elnevezésű nemzetközi női kézilabdatorna a Népligetben: a nyitó mérkőzésen a két külföldi csapat, a norvég Larvik és az orosz Rosztov-Don találkozott, az északiak öt góllal nyertek. A második párharcban az FTC csapott össze partnerklubjával, a Siófokkal és gólgazdag meccsen győzött 35–31-re.

A torna első mérkőzésének kezdődobását Tove Skarstein, Norvégia magyarországi nagykövete, egyben a torna fővédnöke végezte el.

„Sokkal jobb védekezéssel számoltam. Acélosabb védekezéssel sokkal könnyebb, nagyobb gólkülönbségű mérkőzés lehetett volna. Értetlenül állok ezelőtt a teljesítmény előtt. Nagyon sok munkát raktunk bele a védekezésbe, amihez ma délelőtt nem volt kedvünk. Ezek a mentális dolgok nem tetszenek. Úgy érzem, egy-két percet leszámítva nem forgott veszélyben a győzelmünk és ezzel megelégedtünk. Ez nekem most nagyon-nagyon kevés. A mérkőzés végén azt mondtam el az öltözőben, hogyha ezen tudunk változtatni a következő két mérkőzésen, akkor visszaszívok mindent. Most viszont azt mondom, hogy ez a védekezés, amit előadtunk egy mentális csődtömeg volt, és ezt nem fogom elviselni. Odasegítések és megállítások sem voltak. Ez tehát semmiképpen nem volt így jó. Nagyon kíváncsian várom a másik két mérkőzést, hogy az a munka, amit ebbe beletettünk, megmutatkozik, vagy pedig még sokkal többet kell dolgoznunk, hogy előrébb tudjunk lépni” – mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a fradi.hu-nak. a Siófok elleni meccs után

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
ELEK GYULA-KUPA (NÉPLIGET)

Larvik (norvég)–Rosztov-Don (orosz) 31–26 (16–13)
FTC–Siófok 35–31 (17–15)
Siófok–Larvik 16.00
FTC–Rosztov-Don 18.20
VASÁRNAP
Siófok–Rosztov-Don 9.30
FTC–Larvik 12.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik