Női kézi: a Krim „trükközne”, a szövetség lebeszélné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.03. 16:22
Példátlan lépésre szánta el magát a Krim Ljubljana női kézilabdacsapata, amely a bajnoki cím megtartásának érdekében egy rövid időre kölcsönadja hat játékosát a legnagyobb riválisa ellenfelének. A szlovén szövetség lebeszélné a klubot a sport szellemiségével ellentétes lépésről.

A Krimnek nagy a dominanciája Szlovéniában, miután 1995-től kezdve sorrendben húsz alkalommal nyerte meg a női bajnokságot, idén azonban komoly esély nyílik a hegemónia megszakítására. A Ljubljana ugyanúgy 13 győzelemmel és két döntetlennel áll, mint a Zagorje, a két iksz az egymás elleni meccseken született. Ha mindkét csapat megnyeri a hátralevő találkozóit, az egymás elleni eredmények a Zagorjénak kedveznek.

Itt jön a képbe az a szabály, amely lehetővé teszi játékosok szezon közbeni átirányítását, majd visszahívását. A Krim kölcsönadja hat kézilabdázóját (Tamara Mavsar, Alja Koren, Sergeja Stefanisin, Nina Zulic, Aneja Beganovic és Ana Zrimsek) az Ajdovscinának, hogy az így eséllyel állhasson ki a Zagorje ellen. A Krimnek ezalatt csak egy bajnokija lesz, amit a hiányzók nélkül is meg tud nyerni. A csapatnál úgy nyilatkoztak, hogy a „sport üzlet", és egy legális lehetőséget szándékoznak kihasználni.

A szlovén szövetségnél elutasítják a Krim tervét. „Amire a Krim készül, az a szabályok kifordítása, és teljességgel ellenkezik a sport szellemiségével. Remélem, hogy akik ezt a döntést hozták, a fair playt szem előtt tartva változtatnak rajta, mert különben nehéz lenne megőrizniük a szurkolók és a szponzorok bizalmát" – mondta közleményében Franjo Bobinac elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik