Női kézi: a Fradiból erősített a Dunaújváros – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.04. 17:19
null
Szekerczés Luca tavaly még a Ferencvárost erősítette (Fotó: Földi D. Attila)
A Dunaújváros női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca és Katarina Tomasevics érkezését. A négy új szerzemény két évre írt alá az előző idényben EHF-kupát nyerő együtteshez.

A Ferencváros korábbi kapusa, Katarina Tomasevics szerződtetésének lehetőségéről külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva korábban már beszámoltunk. A 70-szeres szerb válogatott kapus kislánya születését követően tér vissza a pályára. Tomasevics legutóbb a Ferencvárost erősítette, az ő remeklésének is köszönhetően a fővárosi zöld-fehérek 2015-ben bajnoki címet nyertek.

A huszadik életévében járó Monori Orsolya a balátlövő posztján segíthet a dunaújvárosiaknak. A fiatal játékos 2012-ben a Spartacustól szerződött a Ferencvároshoz, 2015-ben a NEKA csapatához került, majd az idei szezonban visszatért a Fradihoz, amelynél idén 14 élvonalbeli mérkőzésen kapott eddig lehetőséget, és 21 gólt szerzett.

Az 1994-es születésű Szekerczés Luca a jobbátlövő posztra érkezik a német Metzingen együttesétől – amelynél nem tudta betölteni a neki szánt szerepet és az otthonától való távolságot is nehezen viselte. A bonyhádi születésű játékos Szekszárdon kezdett el kézilabdázni, majd a Ferencvároshoz szerződött, ahol egyéves siófoki kitérő mellett 2016-ig szerepelt. Ahogy a többiek, úgy ő is két évre kötelezte el magát a Kohászhoz.

A 28 éves Kazai Anita posztját tekintve balszélső, az NB I-ben a Debrecenben mutatkozott be, amelynél 2005-től 2013-ig szerepelt, majd 2013-ban Székesfehérvárra szerződött, ahol összesen négy szezont húzott le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik