nemzetisport.hu 2017.04.20 17:25 Frissítve: 2017.04.21 17:07

Női kézi: a Fradi visszautasítja a nácizó bukaresti edző vádjait

A Ferencváros közleményben jelezte, hogy határozottan visszautasítja Per Johansson, a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata edzőjének vádjait, és ha szükséges, akkor akár jogi úton is elégtételt kíván venni.

 

Johansson (jobbra) szerint a ferencvárosi szurkolók vizelettel öntötték le kapusát

Johansson a Bajnokok Ligája-negyeddöntő budapesti visszavágója után intézett éles kirohanást a magyar szurkolók viselkedése miatt. A több közösségi médiában is megjelent posztja nagy felzúdulást váltott ki mind Romániában, mind a magyar szurkolók körében, a svéd szakember éles vitába is bonyolódott a poszt alatt a kommentelőkkel. A CSM edzője azóta törölte az írását, de mivel számos román cikk foglalkozott vele, annak tartalma most is fellelhető (lent olvashatják).

„Az FTC nem hagyja következmények nélkül az ellenfél edzőjének becsmérlő, kirekesztő nyilatkozatát. A CSM Bucuresti mestere, Per Johansson több ezer fradistát sértett meg súlyosan és indokolatlanul, amikor fasisztának, nácinak nevezte azokat a magyar szurkolókat, akik mindvégig a sportszerűség keretei között biztatták csapatukat. A klub elvárja, hogy a román csapat edzője nyilvánosan kérjen elnézést a kirekesztő mondataival megsértett fradistáktól, ellenkező esetben az FTC kézilabda-szakosztálya a nemzetközi szövetséghez és erre illetékes bírósághoz fordul" – áll a fradi.hu-n megjelent közleményben.

Mint ismert, a második félidőben egy időre félbe kellett szakítani a mérkőzést, amikor Paula Ungureanu felé sörös poharat dobtak. Ezt a vizsgálatot indító klub is elismerte, egyben jelezte, az elkövető esetében a szakosztály eljárást indít és mélységesen elítéli a tettét. Nagy kérdés, hogy az EHF-nél indul-e fegyelmi a BL-meccs kapcsán.

„MAGYARORSZÁGON AZ IDEGENGYŰLÖLET LEGROSSZABB TÍPUSA LÉTEZIK”

Fasisztának és idegengyűlölőnek nevezte Magyarországot Per Johansson, aki Paula Ungureanuról, a bukaresti csapat kapusáról azt állította, hogy az FTC szurkolói vizeletet tartalmazó pohárral dobták meg. A BL-párharcot kettős győzelemmel megnyerő CSM vezetőedzője nem fogta vissza magát, erős általánosításokat írt bejegyzésében, amelyben saját csapata oldaláról közelíti meg a szombati mérkőzésen történteket.

„Két telt házas kelet-európai kézirangadót élhettem meg testközelből, ami könnyfakasztó élmény. Ugyanakkor felnyitotta a szememet, milyen beteg világban is élünk, mennyire terjed a gyűlölet.

Nem titkolom tovább, Magyarországon az idegengyűlölet legrosszabb típusa létezik, a fasiszta hatalmat az emberek több mint 50 százaléka támogatja.

Ez sokkal többről szólt a sportnál, többről a Ferencváros és a CSM párharcánál, ez Románia és Magyarország ellentéte. A két ország közötti gyűlölet tükröződött a mérkőzésen, a kapusunkat, Paulát levizelték, vagy tíz érmével és három öngyújtóval megdobták, miközben ötezert náci ordította, hogy »Menj haza, te cigány állat«.

Eközben másik játékosunkat, Gnos Niomblát az egész meccsen szidták, számára is borzalmas élmény volt. Egy métert sem tehettünk meg rendőri kíséret nélkül.

Boldog vagyok a továbbjutás miatt, köszönjük a szurkolóink támogatását. A képen Paulával vagyunk, a haja bűzlik a vizelettől."


 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.19 23:02:29

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az edzők előszeretettel hangoztatják, hogy a honosítást, a honosított játékosok szerepeltetését a kényszer szüli, hiányposztokra érkeznek a kiszemeltek.

2018.01.19 08:39:43

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A fizikai felkészítés fontossága, a védekezésbeli hiányosságok és a mentális tényezők az egyik, míg ígéretes fiatalok a másik oldalon.

2018.01.18 23:35:20

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Ezekben a gyötrelmes órákban nem könnyű felemelni a fejünket.

2018.01.17 16:35:47

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), MAROSI GERGELY

Válogatottunk az első félidő második felében elvesztette a fonalat, az extrát nyújtó Zdráhala végzett velünk.

2018.01.15 17:51:41

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), HARMATH ÁKOS

A dánok után az előző Eb-n ezüstérmes spanyoloktól is vereséget szenvedett a magyar válogatott.