Női kézi: a Fradi visszautasítja a nácizó bukaresti edző vádjait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 17:25
null
Johansson (jobbra) szerint a ferencvárosi szurkolók vizelettel öntötték le kapusát
A Ferencváros közleményben jelezte, hogy határozottan visszautasítja Per Johansson, a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata edzőjének vádjait, és ha szükséges, akkor akár jogi úton is elégtételt kíván venni.

Johansson a Bajnokok Ligája-negyeddöntő budapesti visszavágója után intézett éles kirohanást a magyar szurkolók viselkedése miatt. A több közösségi médiában is megjelent posztja nagy felzúdulást váltott ki mind Romániában, mind a magyar szurkolók körében, a svéd szakember éles vitába is bonyolódott a poszt alatt a kommentelőkkel. A CSM edzője azóta törölte az írását, de mivel számos román cikk foglalkozott vele, annak tartalma most is fellelhető (lent olvashatják).

„Az FTC nem hagyja következmények nélkül az ellenfél edzőjének becsmérlő, kirekesztő nyilatkozatát. A CSM Bucuresti mestere, Per Johansson több ezer fradistát sértett meg súlyosan és indokolatlanul, amikor fasisztának, nácinak nevezte azokat a magyar szurkolókat, akik mindvégig a sportszerűség keretei között biztatták csapatukat. A klub elvárja, hogy a román csapat edzője nyilvánosan kérjen elnézést a kirekesztő mondataival megsértett fradistáktól, ellenkező esetben az FTC kézilabda-szakosztálya a nemzetközi szövetséghez és erre illetékes bírósághoz fordul" – áll a fradi.hu-n megjelent közleményben.

Mint ismert, a második félidőben egy időre félbe kellett szakítani a mérkőzést, amikor Paula Ungureanu felé sörös poharat dobtak. Ezt a vizsgálatot indító klub is elismerte, egyben jelezte, az elkövető esetében a szakosztály eljárást indít és mélységesen elítéli a tettét. Nagy kérdés, hogy az EHF-nél indul-e fegyelmi a BL-meccs kapcsán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik