Női kézi: a Fradi hosszabbított junior-világbajnok játékosával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 13:48
null
Márton Gréta (jobbra) számára nagyon könnyű volt a döntés (Fotó: fradi.hu)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy meghosszabbította Márton Gréta szerződését. A junior-világbajnok balszélső 2022-ig kötelezte el magát a fővárosi zöld-fehérekhez.

 

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy már most, jóval a szerződés lejárta előtt sikerült 2022. június 30-ig hosszabbítani Márton Grétával – idézi a fradi.hu Bognár Lászlót, a szakosztály ügyvezető igazgatóját. – Gréti az elmúlt időszakban csapatunk meghatározó tagjává vált, rendre bizonyította, hogy fiatal kora ellenére is lehet rá számítani. A tehetségét, az elhivatottságát és a mentalitását látva biztosak vagyunk benne, hogy a következő években még jelentősen tovább tud fejlődni, így nem kérdés, hogy helye van a Ferencvárosban. Szeretném azt is megjegyezni általánosságban, hogy hálásak vagyunk a szülőknek, amiért pénzt és energiát nem sajnálva hozzák gyermekeiket sportolni a Ferencvárosba. Gréti például a Népligetben fogott először kézilabdát, itt nőtt fel, itt vált NB I-es játékossá, vagyis azt hiszem, a felnőttcsapatunkban szereplő kortársaival együtt ő is példakép lehet a nálunk pallérozódó fiatalok számára.”

„2020 nyarán jár csak le életem első, öt évre kötött szerződése, úgyhogy meglepett, hogy már most szóba került a hosszabbítás, hiszen arra számítottam, hogy ha szeretnék, hogy maradjak, akkor az utolsó évben keresnek majd ezzel – mondta a 19 éves Márton Gréta.Jó érzés, hogy ennyire bíznak bennem, és talán ennek is van ahhoz köze, hogy nagyon könnyű volt dönteni! Sokszor gondolkodtam már azon, hogy hol képzelem még el a jövőmet, hogy hol játszanék szívesen, de valahogy mindig arra lyukadtam ki, hogy ha van lehetőségem, akkor én szeretnék itt maradni. Jó ideje már a második otthonomként tekintek az Elek Gyula Arénára és a Népligetre – és úgy tűnik, ez így is marad. Hogy mivel lennék elégedett néhány év múlva? A klub nagy vágya és az enyém is, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, illetve láttam már kívülről, amikor bajnok lett a Fradi, de szeretnék játékosként is a része lenni egy ilyennek. Összességében egyébként akkor lennék boldog, ha maradna minden olyan a csapat, a klub és körülöttem, mint amilyen most, mert ez nekem nagyon tetszik!”

A Ferencváros keretében öten szerepelnek a 2018-as junior-világbajnok válogatottból: Pásztor mellett Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Klujber Katrin és Márton Gréta is Elek Gábor csapatát erősíti, bár Faluvégi a nyártól a Győri ETO-ban folytatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik