R. E. B. 2020.03.20 11:24 Frissítve: 2020.03.20 12:38

Női kézi: a csabai szélső meg is illetődött, amikor az FTC megkereste

Nemcsak meglepődött, meg is illetődött Kovács Anett, amikor megkereste a Ferencváros. A békéscsabai jobbszélső nagy reményekkel várja a következő idényt.

 

Kovács Anett sokat szeretne tanulni új klubjában (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

Miközben ömlenek ránk a koronavírusról szóló hírek és sorra számolják fel életünk megszokott elemeit, erőt adó lehet a szebb jövőre gondolni.

A kézilabdázó Kovács Anettnek egészen kecsegtető jövőkép adhat erőt a mindennapokhoz, amelyben egyelőre nem szerepelnek közös edzések, miután jelenlegi klubjában, a Békéscsabában egyénileg készülnek a folytatásra. Ez a folytatás egyébként igencsak kétséges, ha azt vesszük, hogy a kosárlabda-bajnokságokat például kedden „lőtték le”…

A Ferencváros még február végén bejelentette, hogy kétéves szerződést köt a mezőtúri születésű jobbszélsővel, akinek már hosszú ideje figyelemmel kísérte a pályafutását.

„Bár mindig azért dolgoztam, hogy ilyen erős klubba kerüljek, az FTC megkeresése nem csak meglepett, kicsit meg is illetődtem – így a válogatott kerettag Kovács Anett, aki az előző idényben kereken 100 gólt szerzett. – Nekem is elmondták, hosszabb ideje figyeltek, már akkor is követtek, amikor behívtak a válogatottba. Látták, sok játéklehetőséget kapok, és hatvan percen keresztül tudok teljesíteni.”

Kezdetben úgy látszott, a 25 éves játékos egyedül pótolhatja a Győrbe igazoló Lukács Viktóriát, ám a Fradi utolsó érkezőjeként klasszis jobbszélsőt jelentett be, ugyanis a Népligetben folytatja a pályafutását a 27 éves világbajnok holland Angela Malestein is.

„Örülök, hogy rutinos játékos lesz a poszttársam, motivál, hogy tanuljak tőle, kíváncsi vagyok, hogyan dolgozunk majd együtt – folytatta Kovács. Kezdetben biztosan furcsa lesz, hogy nem leszek állandóan a pályán és megoszlik a teher, de ez jót tehet. Nagyjából ez a harmadik idényem, amikor végigjátszom a meccseket, nem könnyű hatvan percig támadásban és védekezésben maximumot nyújtani, még ha a társak sokat segítenek is.”

Kovács elmondta, ha szakmailag nem is lehetett kérdés, hogy el kellett fogadnia a vonzó és előrelépést nyújtó ajánlatot, érzelmileg sokkal nehezebb volt meghoznia a döntést. A szélső eddigi profi pályafutását Békéscsabán töltötte, a Viharsarokban lett olyan játékos, akinek szerződést ajánlott az FTC.

Most egyénileg készül az új kihívásra, hiszen a bajnokságot a múlt héten megszakították. A hétvégén még úgy látszott, továbbra is használhatják a csarnokot: ennek egyrészt örült, másrészt kicsit nehezen élte meg, ugyanis fizikai kontaktusok révén könnyen megfertőzhették volna egymást. Azóta természetesen lefújták a közös edzéseket is, így nem tud a megszokott módon edzeni, s ezt elég nehéz megélni.

„Csupa kérdőjel minden” – sóhajtott, s egyelőre az sem egyértelmű – már ha egyáltalán befejezik az idei kiírást –, hogy leendő klubja a Bajnokok Ligájában vagy az EHF-kupában indulhat. De Kovácsnak mindenképpen újdonság lesz a nemzetközi porond: „Bár az elmúlt időszakban a mostani feladatokra koncentráltam, átfutott a fejemen a következő idény! Akár BL, akár EHF-kupa lesz, nagyon várom!” 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Julia Behnke (német, beálló; Rosztov-Don, orosz), Emily Bölk (német, balátlövő; Thüringer HC, német), Janurik Kinga (kapus, Érd), Kisfaludy Anett (beálló, Érd), Kovács Anett (jobbszélső, Békéscsaba), Angela Malestein (holland, jobbszélső; Bietigheim, német), Alicia Stolle (német, jobbátlövő; THC)
Távozók: Bánfai Kíra (jobbszélső, Debrecen – kölcsönbe), Emilie Christensen (norvég, irányító, ?), Debreczeni-Klivinyi Kinga (átlövő, ?), Háfra Luca (balszélső, Fehérvár), Hornyák Dóra (átlövő, Debrecen), Lukács Viktória (jobbszélső, Győr), Mészáros Rea (beálló, Vác), Djurdjina Malovics (montenegrói, jobbátlövő, ?), Danick Snelder (holland, beálló; Siófok), Szemerey Zsófi (kapus, ?)

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.

2020.07.13 18:45:20

Kézilabda PAPP BÁLINT

A három érkező mozdulataiból sugárzik, megtiszteltetésnek veszi, hogy Győrben játszhat.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.