Női kézi: „99 százalék, hogy Rasmussen magyar kapitány lesz”

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 14:56
null
Kim Rasmussen a Győr elleni BL-döntőn (Fotó: Veres Viktor)
A román sportlap, a ProSport szerda kora délutáni cikke azt állítja: 99 százalék, hogy Kim Rasmussen elhagyja a friss BL-győztes CSM Bucuresti-et, és a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya lesz. A Nemzeti Sport Online a szakember menedzserét, Farkas Mátyást kérdezte az ügy állásáról.

Egy hónappal ezelőtt a ProSport megírta, hogy Kim Rasmussen bukaresti szerződésének lejártát kihasználva a magyar szövetség szeretné őt megnyerni női válogatottunk irányítására. Pálinger Katalin a Nemzeti Sport kérdésére elismerte, hogy tárgyalnak a szakemberrel, bár nem ő az egyetlen jelölt.

Rasmussen jövőjével kapcsolatban hivatalos bejelentés egyelőre sehol sem hangzott el, de a ProSport úgy tudja: ez órák, legfeljebb napok kérdése – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a bukarestiek már keresik Rasmussen utódját. Felvetődött a dán Jakob Vestergaard, a spanyol Jorge Duenas, a német Herbert Müller, sőt a román válogatottat edző svéd Tomas Ryde neve is – utóbbit állítólag nem engedi másodállásba a román szövetség.

A Nemzeti Sport Online a romániai sajtóhírek kapcsán megkereste a BL-győztes dán szakember magyar menedzserét Farkas Mátyást, aki elmondta, nem zárultak le az egyeztetések, de az tény, hogy Rasmussen távozik Bukarestből, és előrehaladott tárgyalások folynak a magyar szövetséggel, de más országból is érkezett megkeresés.

„Azt már a Rosztov elleni negyeddöntő előtt eldöntötte Kim Rasmussen, hogy nem marad Bukarestben, mert a román klub már a szezon közben elkezdte keresni az utódját. Ő pedig az a fajta ember, aki nem változat a döntésein, hiába kerestek meg azóta minket különböző ajánlatokkal a román klubtól. A magyar szövetséggel (MKSZ) előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, de még nem zárult le az ügy, az MKSZ jelzésére várunk, eközben a svéd és a dán szövetségtől is megkerestek minket, hogy szívesen látnák a női válogatottuk szövetségi kapitányaként. Az biztos, hogy Rasmussen szövetségi kapitányként szeretné folytatni a pályafutását” – reagált az NSO megkeresésére Farkas Mátyás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik