Női kézi: 2012-ben a világ legjobbja volt, nyártól a Vácot erősítheti

Vágólapra másolva!
2016.04.12. 12:03
null
Alexandra do Nascimento a brazil válogatott mezében (Fotó: AFP)
A jelek szerint újabb brazil világbajnok érkezik a nyáron a Vác női kézilabdacsapatához. A 2012-ben a világ legjobb női játékosának megválasztott Alexandra do Nascimento is a Duna-parti együttesben folytathatja pályafutását – erről maga a jobbszélső számolt be a brazil médiában.

 

A 2012-ben az IHF által a világ legjobb női kézilabdázójának megválasztott Alexandra do Nascimento fejében megfordult, hogy a hazai riói olimpia után visszavonul, azonban mégsem tesz így. Még egy évig marad Európában, ráadásul hazánkba, a Vácba igazol.

„Nem volt könnyű, de jól döntöttem – nyilatkozta a jobbszélső a brazil Esporte Interativónak. – Újabb évet dolgozok együtt korábbi edzőmmel, Németh Andrással, Magyarországon, a Vácban. Ráadásul közel leszek Babival és Karollal.”

Babi és Karol nem más, mint Barbara Arenhart és Karoline de Souza, két másik brazil világbajnok, akiknek az érkezését már bejelentette a Vác. A Duna-parti klub Nascimento szerződtetését egyelőre nem erősítette meg.

A 34 éves klasszis 11 évig erősítette a Hypo NÖ-t, majd 2014-ben a nagybányai HCM-hez igazolt. Az osztrák csapatnál Németh András is volt az edzője. A korábbi magyar szövetségi kapitány szakmai igazgatóként dolgozik a nyártól Vácon.

Nascimento 2013-ban világbajnokságot nyert a brazil válogatottal, egy évvel korábban beválasztották a londoni olimpia álomcsapatába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik