Női kézi: világbajnok kapussal pótolják Bírót Vácon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.03. 12:14
Az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapatánál is a mai napra időzítették a kerettel kapcsolatos fontos változások bejelentését. Az egyesület sportszakmai irányítását nyártól Németh András veszi át szakmai igazgatóként, míg a vezetőedzői posztot a jövőben Szilágyi Zoltán tölti be. A Fradiba távozó Bíró Blankát a brazil világbajnok Barbara Arenharttal pótolják, de érkezik még a korábban Siófokon is megforduló Karoline de Souza, valamint hazatér Temes Bernadett.

Németh András először 2009 és 2011 között dolgozott Vácon. A 62 éves szakember Uros Bregar távozása után már bekapcsolódott a csapat szakmai munkájába, ám hivatalosan a nyártól áll munkába. A hétszeres magyar bajnok és hétszeres MK-győztes mesteredző hároméves szerződést kötött a Váccal – olvasható a vacinkse.hu-n.

Szakmai igazgatóként Németh választotta ki a csapat következő vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt. A 43 esztendős szakember igazi kézilabdás családból származik, édesapja Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott kézilabdázó, öccse, Szilágyi Viktor osztrák válogatott, Bajnokok Ligája-győztes játékos. Szilágyi Zoltán jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabas vezetőedzője, a nyáron vállal először szerepet női csapatnál. A trénerrel szintén hároméves szerződést kötöttek.

A Vác a távozó Bíró Blanka helyére két évre szerződtette Barbara Arenhartot. A 2013-as világbajnok brazil válogatott tagja nyáron, az olimpia után csatlakozik a csapat felkészüléséhez. A 30 éves Arenhart már közel tíz éve játszik kontinensünkön, 2007-ben a spanyol Valencia volt az első európai állomáshelye, azóta sorrendben a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ, a román HCM Baie Mare színeiben szerepelt, míg jelenleg a dán Nyköbinget erősíti.

A kiváló hálóőr nem egyedüli brazilként érkezik Vácra, ugyanis szintén két évre szerződtették Karoline de Souzát. A 26 éves sportoló nem először játszik majd Magyarországon, ugyanis 2011-ben Siófokon vágott bele a légióséletbe. A mindkét átlövő poszton, valamint védekezésben hármas védőként bevethető kézilabdázó a Siófok után a Hypo NÖ tagja volt, amelyel KEK-győzelmet ünnepelhetett. Az osztrák bajnoknál töltött év után Dániába igazolt, ahol először a Holstebro, majd pedig a Nyköbing játékosa volt.

Temes nyártól ismét a Vácot fogja erősíteni (Fotó: vacinkse.hu)
Temes nyártól ismét a Vácot fogja erősíteni (Fotó: vacinkse.hu)

Vácon a következő szezonban újra összeáll a 2010-es bronzérmes irányítópáros, hiszen Farkas Veronika mellett a nyártól újra a csapatot erősíti Temes Bernadett, aki a Siófokra távozó szerb Krisztina Liscsevicset fogja pótolni. A korábban a válogatottban is megforduló játékos a német Metzingentől érkezik haza, hogy legutóbbi magyar klubjában, Vácott folytassa a pályafutását.

Balszélső és beálló pozícióban is új ember érkezik, ugyanis átigazolták a szerb válogatott Szanja Radoszavljevicset, valamint Takács Biankát. A 22 éves, balszélsőként bevethető Radoszavljevics a Radnicski Kragujevactól jön, és nyáron csatlakozik a Váchoz.

A 23 éves, beálló poszton bevethető Takács Bianka szintén nyáron érkezik Vácra. A védekezésben, hármas pozícióban szereplő Takács Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben mutatkozott be az NB I-ben, és 65 mérkőzésen 185 gólt szerzett. Két év után Dunaújvárosba szerződött, ahol nem kapott elég lehetőséget, így a szezon közben a több játék reményében Kecskemétre igazolt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik