Nemcsak Nagy László érkezhet a Veszprémhez a Barcától?

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 14:30
null
Nagy László hátat fordíthat a Barcelonának (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Holnap véget érhet Nagy László átigazolási ügye, legalábbis a Barcelona sajtótájékoztató keretében ismerteti az álláspontját. A spanyol lapok egybehangzó beszámolói szerint a magyar játékos közölte a katalán klub vezetőivel, hogy nagyon kedvező ajánlatot kapott, ám Nagy a twitteren keresztül cáfolta, hogy távozni akar. A Marca egyszerűen csak X-aktáknak nevezi a kézilabdázó ügyét, aki néhány napja kapta meg a spanyol állampolgárságot, most pedig mégis arról van szó, hogy elhagyja az ibériai országot.

A spanyol sajtóban továbbra is téma Nagy László jövőjének kérdése, és a mértékadó napilapok egybehangzó véleménye szerint a Barcelona magyar kézilabdázója közölte a klub elöljáróival, hogy rendkívül kedvező ajánlatot kapott az MKB Veszprémtől.

A katalán Mundo Deportivo napilap arról írt, hogy a gránátvörös-kékek csapatkapitánya azt mondta a vezetőknek, a nyáron távozni akar, és most arról tárgyal, hogy a veszprémieknek ne kelljen kifizetniük a teljes kivásárlási árát.

Ami Nagy László kivásárlási árát illeti, a Marca szerint hárommillió euró körüli összeget rögzítettek a játékos szerződésében, de ekkora összeg szinte biztosan nem cserél gazdát, ha esetleg létrejön a megállapodás.

A feltételes mód még úgy is helytálló, hogy a Mundo Deportivo szerint az átlövő már meg is egyezett a Veszprémmel, mivel Nagy a twitteren tagadta, hogy el szeretné hagyni a Barcát.

„Soha nem mondtam, hogy távozni szeretnék a Barcelonától. Éppen ellenkezőleg: hosszabbítani szeretnék, és kétezer-tizenháromig van megállapodásom" – cáfolta Nagy László a twitteren, hogy el akarná hagyni a katalán klubot.

A Marca egyébként arról is ír, hogy Nagy mellett a Barcelona másik játékosa, Marco Antonio Oneto is a Veszprémnél köthet ki, azt pedig kész tényként kezelik – amint arról a Nemzeti Sport Online is beszámolt –, hogy Antonio Carlos Ortega váltja Mocsai Lajost a veszprémi kispadon.

A legnagyobb spanyol sportnapilap egyébként cikkének címében az X-aktákhoz hasonlítja Nagy László ügyét, miután pénteken még arról szóltak a hírek, hogy a magyar kézis megkapta a spanyol állampolgárságot, így minden akadály elhárult az elől, hogy a spanyol válogatottal vegyen részt az olimpián, majd a hétvégén már arról volt szó, hogy Magyarországon folytathatja, miközben a játékos tagadja, hogy távozni szeretne.

A tényekre, vagy legalábbis a Barcelona álláspontjára holnap derül fény, amikor a katalán klub sajtótájékoztató keretében számol be az Nagy-ügy állapotáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik