Nagy László és Antonio Carlos Ortega Veszprémbe tart?

Vágólapra másolva!
2012.04.26. 17:12
null
Nagy László (balra) eddig ellenfélként érkezett Veszprémbe (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A folyamatosan érkező tavaszi átigazolási hírek között bombaként robbant: a barcelonai Nagy László Veszprémbe érkezhet, és vele tarthat a spanyol első osztályban szereplő Antequera korábbi edzője, Antonio Carlos Ortega. A Nemzeti Sport korábban már megírta, hogy spanyol vagy baszk élklubból érkező tréner veheti át az MKB Veszprém szakmai vezetését.

 

A Nemzeti Sporthoz érkező információkról Nagy Lászlót és menedzserét, Szörnyi Attilát kérdeztük.

A Barcelona csapatkapitánya érdemben nem reagált az új szerződésével kapcsolatos felvetésre, mert a héten csak a Köbenhavn elleni, létfontosságú BL-negyeddöntő visszavágójával foglalkozik, amelyet szombaton hatgólos hátrányban kezd a Barca.

A játékos menedzsere, Szörnyi Attila mind a Nagy Lászlóra, mind az Antonio Carlos Ortegára vonatkozó kérdésünkre válaszolt.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert Nagy László barcelonai szerződése 2013 nyaráig szól, és közösen gondolkodunk a katalán egyesület egyébként jó ajánlatán – mondta a menedzser. – A Barcelona eltökélt, hogy akár máris hosszabbítson az átlövővel, az együttes nagyra tartott és minden tekintetben elismert csapatkapitányával, ám az egyezség még nem született meg. Ennek kézenfekvő oka van: Nagy László számtalan, több évre szóló ajánlatot fontolgat, amelyek szintén kecsegtetőek.”

A Nemzeti Sport kérdésére, hogy az ajánlattevők között szerepel-e a Veszprém, Szörnyi Attila nem mondott nemet, hanem azt felelte: „Az európai élgárdák kitételbe sok csapat belefér, de ennél többet nem mondhatok a játékos és a szóba jövő klubok pillanatnyi érdeksérelme nélkül.”

A spanyol edzőről szólva a menedzser újfent szűkszavú volt, de kategorikusan ezúttal sem cáfolt.

„Sportmenedzsercégünk, különösen munkatársunk, a volt válogatott Bartók Csaba régi ibériai kapcsolataira tekintettel, több spanyol trénerrel áll szerződésben – folytatta Szörnyi Attila. – Közéjük tartozik Antonio Carlos Ortega is, aki az Antequera edzője volt, és a télen állt fel a kispadról, vagyis most szabad. Neki is több csapatot ajánlottunk, de még nem döntött. Ahogy ezt a Nemzeti Sportban csütörtökön olvastam, több spanyol edző szerződtetése is szóba kerülhet Veszprémben, és azt megerősíthetem, hogy köztük van Ortega is.”

A veszprémi vezetők a Nemzeti Sport kérdésére, miszerint van-e valóságalapjuk a fenti híreknek, azt felelték: sokan sokfélét írnak itt-ott, de még nincs felbontva Mocsai Lajos szerződése, ezért nem kerülhet szóba, hogy ki lesz az utódja, Nagy Lászlót pedig a jövő nyárig köti a megállapodása Barcelonához, és ezekkel a kérdésekkel az utóbbi időben semmilyen szinten sem foglalkozott az MKB Veszprém.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik