Nem volt esélye a továbbjutásra a Szegednek

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 19:29
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Pick-Szeged egygólos hátrányból kezdte meg az idegenbeli visszavágót a német Flensburg ellen. Mocsai Tamás együttese már a szünetben is tíz góllal vezetett, végül 33–20-ra nyert és kettős győzelemmel lépett a következő körbe, a Szeged számára pedig véget ért a sorozat.


Mocsaiék (jobbra) kettős győzelemmel búcsúztatták a Szegedet

Mocsaiék (jobbra) kettős győzelemmel búcsúztatták a Szegedet
Mocsaiék (jobbra) kettős győzelemmel búcsúztatták a Szegedet

1. FÉLIDŐ

Kihagyott helyzetekkel indult a mérkőzés, majd Patrick Fahlgren talált utat Mikler Roland kapujába. De nem késett sokat a válasz sem, Katzirz Dávid egyenlített. A két játékos "gólpárbaja" folytatódott, így 5 perc után 2–2 volt az eredmény.

Két elpuskázott szegedi támadást is góllal büntetett a Flensburg, így elhúzott 4–2-re. Herbert Gábor bent maradt támadásban is, és ha már ott volt, szépített is. Ami az egyik oldalon bement, az kimaradt a másikon: Eggert kihasználta a megítélt büntetőt, Frantisek Sulc azonban kihagyta. Ezután is jobban összpontosított a német csapat, és tovább növelte előnyét.

Herbertet ráadásul kiszórták 2 percre, előnyben pedig Jacob Heinl lőtte be a ziccert, 7–3-ra alakítva az állást. Mikler védése miatt nem nőtt tovább a különbség, de Skaliczki László kénytelen volt időt kérni, hogy rendezze a sorokat.

Mikler újabb ziccert fogott, Butenko pedig egy kis szerencsével közelebb hozta a Szegedet. Lasse Hansen a jobb szélről visszaállította a négygólos különbéget (8–4). A Szeged támadásban sok hibával és pontatlanul játszott, ebből alakult ki az eddigi állás.

Van hogy szerencséje sem volt a Szegednek: Dan Beutler védése után Törő Szabolcs csak a kapufát találta el. Mocsai Tamás átlövésgóljára Törő egy rá jellemző parádés góllal válaszolt. Ráadásul emberelőnybe is került a magyar csapat, de nem sokáig tartott, mert Lékait is kiszórták.

Eggert büntetőből talált be, a túloldalon azonban Törő a szélről ejtésből lőtt gólt. Boesen és Eggert révén már 12–6 volt az állás. Újabb technikai hiba következett, támadhatott a Flensburg, és Eggert újabb találatával már kezdett beláthatatlan távolságba elhúzni.

Baláz ugyan szépített, de igazán nem tudta a Pick kihasználni Mikler védéseit, a németek általában ziccerig játszották a támadásaikat. Emberelőnyben Szilágyi Viktor és Eggert lőtt újabb gólt, amire csak Törő válaszolt (16–8).

Törő hetesét Beutler védte, utána időt kért a Flensburg, és hátrányból is ziccerig játszották ki a támadást. Eggert másodpercekkel a szünet előtt szélről alakította ki a félidei 18–8-as eredményt.

2. FÉLIDŐ

Törő és Zubai góljával kezdődött a második félidő, ezzel zárkózott fel mínusz nyolcra a Szeged. Eggertet azonban ismét megtalálták a szélen, és két gyors góljával visszaállt a különbség. Michael Knudsen kiállítása miatt előnybe került a Szeged, de csak Törő tudott betalálni ebben a periódusban.

Ismét előnyben próbálkozhatott a magyar csapat, de Katzirz büntetőt rontott, Törő azonban a következő alkalommal már nem hibázott hét méterről (20–12). A Szeged keményebbé vált védekezésben, de a németeknél belelendült a jobb szél is, és Lasse Hansen gyors egymásutánban kétszer is eredményes tudott lenni.

Katzirz kiállítása alatt Eggert ismét betalált, majd Butenko kapott piros lapot sportszerűtlen szabálytalansága miatt. Sulc kettős hátrányból is gólt lőtt, de Eggerttel nem lehetett bírni, rövid időn belül megszerezte a 11. és a 12. gólját is (25–14).

Lékai góljára Fahlgren válaszolt, de utána kiszórták Katzirzot. Az addig biztos ítéletvégrehajtónak tűnő Eggert hibázott, de a németeket ez nem zavarta meg, és újabb gólokat szerezve elkezdték tovább növelni a különbséget (29–16).

A szegediek védekezése visszaesett a játékrész elejéhez képest, a Flensburg könnyedén szerzett újabb gólokat. Látványos megoldásokkal próbálkoztak a csapatok az utolsó percekben, végül 33–20-ra nyertek a németek, összesítésben pedig 60–46-al mentek tovább.

A Szeged búcsújával nem maradt magyar együttes a BL-ben, mivel a Veszprémet szombaton a Barcelona ejtette ki.

FÉRFI KÉZILABDA BL
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Flensburg-Handewitt (német)–Pick-Szeged 33–20 (18–8)
Flensburg, 6500 néző. V: Dentz, Reibel (franciák).
Flensburg: BEUTLERSVAN HANSEN 4, Mocsai 2, Szilágyi 3, Heinl 3, BOESEN 3, EGGERT 14 (6). Csere: Rasmussen (kapus), Fahlgren 3, Mogensen 1, Knudsen, Dibbert, Carstens
Szeged: Mikler – Teimel, Butenko 1, Sulc 1, Herbert 3, Katzirz 2, Törő 7 (2). Csere: Tatai (kapus), Lékai 2, Zubai 1, Nagy N., Bajorhegyi 1, Baláz 2, Grünfelder
Az eredmény alakulása. 6. p.: 42. 10. p.: 63. 15. p.: 84. 19. p.: 106. 25. p.: 157. 33. p.: 1810. 39. p.: 2012. 45. p.: 2414. 50. p.: 2815
Kállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 8/6, ill. 5/2.
Továbbjutott: a Flensburg, 60–46–os összesítéssel
MESTERMÉRLEG
"A két meccs összképe alapján megérdemelten jutott tovább a Flensburg. Mi jóval alatta maradtunk annak a teljesítménynek, amellyel a csoportkörből továbbjutottunk. Talán még ilyen gyengén nem is játszottunk. Kapusaink mellett Törő és Herbert nyújtott elfogadható teljesítményt" – nyilatkozta Skaliczki László.
"Ez remek munka volt, jó játékkal szórakoztattuk a szurkolókat. Felkészültünk ellenfelünkből, pillanatok alatt tudtára adtuk, hogy nincs esélye. Remekül játszottunk, s persze szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, ahol aztán már bármi megtörténhet. Előbb azonban a negyeddöntőn kell túljutni" – mondta flensburgi részről Ljubomir Vranjes.
FÉRFI KÉZILABDA BL
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Valladolid (spanyol)–HSV Hamburg (német) 33–35 (16–19)
Továbbjutott: a Hamburg, 63–55-ös összesítéssel.
Montpellier (francia)–Schaffhausen (svájci) 35–27 (21–14)
Továbbjutott: a Montpellier, 61–58-as összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik