Nehéz kezdés után biztos győri siker

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 19:29
null
Mátéfi nagyon megszervezte a Békéscsaba védekezését, de negyven perc után mintha elfogyott volna az erő (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság Arany Ászok néven futó rájátszásának elődöntőjében az első mérkőzésen a címvédő Győri Audi ETO KC izgalmasan induló találkozón végül biztos győzelmet aratott az alapszakaszban negyedik helyen végző Békéscsaba ellen. Folytatás április 21-én Békéscsabán.

Bár az első győri támadás még nem végződött góllal, a másodiknál Vérten Orsolya már biztos kézzel értékesített egy indítást. Miután Kovacsics Anikó egy labdaszerzést követően szintén eredményes volt, a kezdés egyértelműen a hazaiaké volt. Nem úgy a folytatás...

Görbicz Anita visszatért és óvatos kezdés után főszerepet vállalt
Görbicz Anita visszatért és óvatos kezdés után főszerepet vállalt

A Békéscsaba remekül megszervezte a védekezését, keményen, de nem durván játszottak a vendégek, így több győri támadásból idejekorán kivették az élt.

Meglepetésre tartotta a döntetlen körüli eredményt Mátéfi Eszter együttese, amelyből kiemelkedett gólerős játékával Bódi Bernadett és Olha Nyiholajenko.

A győriek leginkább a vendégek támadásban elkövetett pontatlanságaiból és hibáiból tudtak megélni, és gyors támadások végén gólokat szerezni.

A Győrben a kispadon kezdett a két hónapja porcsérülést szenvedő Gröbicz Anita, aki a nyolcadik percben egy büntetőre állt be, amelyet egy lövőcsel után biztos kézzel értékesített.

A 15. percben a „Harcoljatok, harcoljatok!"-rigmus csattant fel a győri lelátón, ami kritika volt a házigazdák számára.

Nemkülönben az, hogy a végig ideges Konkoly Csaba vezetőedző egy véleményes büntetőnél – nem a házigazdák javára ítéltek a bírók hetest – úgy reklamált, hogy sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Pedig, ha tudta volna, hogy Pálinger Katalin spiccel véd, talán nem tesz ilyet...

A hajrához érve 10–10 után ellépett a Győr, de hiába vezetett már 16–12-re is, a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak a házigazdák. (16–14)

A szünet után gyorsan kiegyenlített a Békéscsaba, és továbbra is tartotta magát, de 18–18-as mérkőzésállást követően a Győr állva hagyta az erejével láthatóan elkészülő vendégeket.

SZLOVÉNIÁBÓL ERŐSÍTENE A GYŐR

A Siol Sport nevű szlovén internetes újság szerint a szlovén válogatott 19 éves, 185 centiméter magas jobbátlövője, Ana Gros (Krim Mercator) nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Győri ETO-val. A velenjei származású, balkezes kézilabdázónőt Európa egyik legtehetségesebb játékosaként tartják számon. Az internetes portál szerint a magyar bajnok nagyon szeretné leigazolni Grost, és mivel a ljubljanai csapatnál továbbra sem dúskálnak az anyagiakban, a klubváltása nagyon is valószínűnek tetszik.

A szlovéniai hírről megkérdeztük Vanyus Attilát, a győriek elnökét, aki elmondta: „senkivel sem kötöttünk még szerződést, az viszont nem titok, hogy jelenleg is több játékos szerződtetéséről tárgyalunk.”

Utóbbiaknak akkor már támadásban és védekezésben sem ment, míg sorra jöttek a győri gólok. Mátéfi kapust cserélt, de hiába. Eközben a hazai támadásokban egyre több szerepet kért és kapott a karmester. Az akkor már akcióknál is pályán maradó Görbicz vezérletével hengereltek a zöld-fehérek.

A válogatott irányítóval kapcsolatban optimizmusra adhat okot, hogy lőtt gólt csípőből, míg a heteseket két kivétellel biztos kézzel értékesítette – egyszer elképesztően pimaszul leültette a csabai kapust, majd az üresen álló kapuba dobta a labdát –, de vetődött egy kipattantó labdabért, többgólos előnynél.

A végén már semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani a Békéscsaba, amely csupán a találkozó kétharmadáig tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével.

A Győr megérdemelt győzelmet aratott, még ilyen különbséggel is, és egészen nyugodtan várhatja az elődöntő második mérkőzését, amelyet ilyen tempójú játékkal Békéscsabán is megnyerhet.

ARANY ÁSZOK NŐI KÉZILABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS 
GYŐRI AUDI ETO KC-BÉKÉSCSABAI ENKSE 32–24 (16–14)
Győr, 1500 néző. V: Andorka, Hucker
GYŐR: PÁLINGER – MRAVIKOVÁ 5, Hornyák Á. 2, Kovacsics 2, SPIRIDON 4, BRADEANU 5, Vérten 3. Cs: GÖRBICZ 7 (5), AMORIM 4, Mayer, Szölösi, Orbán. Edző: Konkoly Csaba
BÉKÉSCSABA: Tóth Zs. – BÓDI 5, Cifra 2, Rácz 2, Tóth K. 2, Szekeres K. 2, Kelemen 2. Cs: VERESS, Futaki (kapusok), NIKOLAJENKO 9 (5), Gávai, Hajduch. Edző: Mátéfi Eszter
Az eredmény alakulása: 4. p.: 3–1.12. p.: 6–6. 14. p.: 7–8. 21. p.: 14–10. 27. p.: 16–12. 32. p.:16–16. 48. p.: 22–18. 53. p.: 29–21
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/5
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Győr javára
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: – Kissé álmosan kezdtünk, és csak harminc perc elteltével vettük fel a megfelelő ritmust. Ekkor már a tervezett játékunkat tudtuk játszani. Ha nehezen is, de sikerült nyerni, ám a második meccs ugyancsak küzdelmesnek, nehéznek ígérkezik. A találkozó sok tanulsággal szolgált a Valcea elleni BL-elődöntőre. 
Mátéfi Eszter: – Felkészültünk a Győr várható taktikájából. Keményen védekeztünk, de az idő múlásával fokozatosan érvényesült a két csapat közötti reális különbség. Összességében jól helytálltunk, és a végeredmény a pillanatnyi valós erőviszonyokat tükrözte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik