Nagy László vezérletével Barca-siker Madridban

Vágólapra másolva!
2011.12.10. 17:50
Címkék
A spanyol élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság (Asobal) 13. fordulójában a Barcelona kétgólos (25–23) győzelmet aratott az Atlético Madrid vendégeként. A forduló előtt mindkét együttes hibátlan teljesítménnyel állt a tabellán, de a jobb gólkülönbségével a Barcelona volt az élen. Utóbbi most már pontelőnyhöz is jutott, méghozzá a vetélytárs otthonában. A mérkőzés legjobbja Nagy László volt, az átlövő a hajrában, 23–23 után két góllal döntött.

Telt ház – kézilabda mérkőzést még soha ennyien nem tekintettek meg a helyszínen Spanyolországban –, óriási hangulat, ennek megfelelően hatalmas iram, és ehhez mérhető színvonal jellemezte a találkozót. Ahogyan azt a rangadótól elvárhatjuk és megszokhattuk. A különbséget ezúttal a randevú helyszíne jelentette csupán, hiszen a Barcelona először vendégeskedett Madridban a nagy rivális a nyári költözése óta. Épp az el clásico napján, tökéletes időzítés.

Nagy László nyolc góllal segítette győzelemhez a Barcelonát
(Fotó: marca.com)
Nagy László nyolc góllal segítette győzelemhez a Barcelonát (Fotó: marca.com)

Döntően egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól az első negyedórában, a védekezések mindkét oldalon kőkemények és hatékonyak voltak, aztán megugrottak a vendégek, de felzárkóztak a házigazdák. A második félidőben a katalánok legjobbja, támadójátékuk kulcsembere, Nagy László gólokkal vitte csapatát, de ha a játék úgy hozta, a passzokkal sem volt adós. A kizárólag támadásban pályán lévő, erejét a befejezésekre tartalékoló világválogatott átlövő nagyjából csapata minden második akcióját fejezte be, picit egyoldalassá is téve együttesét. Viszont épp ez a kiváló egyéni teljesítmény nyitotta meg a falban a területet a beállónak, illetve a szélsők váratlan középre futásának, amelyekből szintén eredményesek tudtak lenni.

Az 50. percben (a vendégek 21–20-as vezetésénél) a parázs, de a durvaság határait csak feszegető, viszont így is rendkívül agresszív összecsapáson a visszazáró Siarhei Rutenka (Barcelona) elütötte a ziccerben lévő madridit, amiért piros lapot kapott. A büntetőt Kiril Lazarov (Atlético) végezte el, de némi cselezés után fejbe dobta a négyeshez előremerészkedő Danijel Saricot, így a madridi gólzsák is a kiállítás sorsára jutott, tettét szándékosnak ítélték a játékvezetők.

A hátralévő percek roppant izgalmasan alakultak, hiszen a vendégek hárommal megléptek (23–20), de a házigazdák nagy koncentrációval egyenlítettek. Ám hiába az erőfeszítés, hiszen a külön őrzőt is kapó Nagy László 11 méterről hatalmas átlövést engedett el – Sterbik Árpád mozdulni sem tudott a bal felsős bombára –, majd egy idő utáni szabaddobással beállította a végeredményt.

LIGA ASOBAL, 13. FORDULÓ
ATLÉTICO MADRID–BARCELONA 23–25 (10–11)
Madrid, Palaico de Vistalegre, 12.743 néző.
ATLÉTICO MADRID: Sterbik – Abalo 4, Lazarov 2 (1), Cañellas 5 (1), Alberto Entrerríos 1, Kallman 2, Aginagalde 5. Cs: Hombrados (kapus), Roberto García, Guardiola 1, Chema Rodríguez 1, Markussen 2, Jurkiewicz, Dinart.
BARCELONA: Saric – Víctor Tomás 1, Sorhaindo 1, Nagy 8, Jernemyr, Morros, Sarmiento. Cs: Sjostrand (kapus), Juanín García 3 (1), Raúl Entrerríos 4, Aguirrezabalaga, Rutenka 5 (2), Oneto 1, Noddesbo 2.
A mérkőzés állása. 5.p.: 1–1, 10.p.: 4–4, 15.p.: 4–5, 20.p.: 4–8, 25.p.: 7–10, 30.p.: 10–11, 35.p.: 12–13, 40.p.: 15–15, 45.p.: 18–18, 50.p.: 20–20, 55.p.: 20–23, 60.p.: 23–25

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik