HIRDETÉS
SIMON JÓZSEF 2010.05.29 14:20 Frissítve: 2015.03.16 02:03

Nagy László és Sterbik is aranyra vágyik

A kézilabda történetében először rendeznek a Bajnokok Ligájában négyes döntőt. Az évad kiemelkedő férfitornájának szombaton és vasárnap a 20 ezer nézőt befogadó, legendás Köln-Aréna ad otthont. A meccseknek magyar főszereplői lehetnek: Nagy László a Barcelona, az újszülött ikreinek (Laura, Noel) örülő Sterbik Árpád a Ciudad Real színeiben küzd az aranyért. 

Nagy Lászlóék ebben a szezonban a Veszprém otthonában is tudtak nyerni (Fotó: Mirkó István)
Nagy Lászlóék ebben a szezonban a Veszprém otthonában is nyerni tudtak (Fotó: Mirkó István)

Az idény egyik legrangosabb, leglátványosabbnak ígérkező tornája előtt a Nemzeti Sport megkérdezte az esélyekről Nagy Lászlót, a válogatott és a Barcelona jobbátlövőjét.
 
– A hosszú, gyötrelmes szezon végére mennyi testi és lelki ereje maradt, hogy a BL-trófeáért küzdjön?
– Tényleg pokoli hónapok állnak mögöttünk, mert a BL mellett a spanyol bajnokságban és több hazai kupában is kifacsartuk magunkat. A Bajnokok Ligája végjátékára azonban a holtak is feltámadnak.

– Ez azt jelenti, hogy teljes csapattal áll fel a Barca?
– Pontosan. Kizárólag a kulcscsonttöréséből lábadozó Cristian Ugalde hiányzik majd a csapatunkból.

– Mennyit készülhettek a fináléra?
– A spanyol bajnokságnak két hete lett vége, azóta éjjel-nappal a BL-feladatunkra készülünk és koncentrálunk. Hétfőtől Bonnban, csütörtöktől a négyes döntő helyszínén, Kölnben edzettünk.

– Mit vár az elődöntőktől?
– Szombaton az orosz Csehovszkije Medvegyivel mérkőzünk, amelyet szerencsés sorsolással kaptunk, ám nem becsülünk le. Ezt a hibát a világ legjobb négy együttese között nem követhetjük el. A másik ágon a Kiel–Ciudad Real csatában a tavalyi és a tavalyelőtti BL-döntő részvevői játszanak, és én a spanyol csapatot, Sterbik Árpád együttesét hajszállal esélyesebbnek tartom.

– Vagyis Barca–Ciudad döntő lesz vasárnap?
– A Kiel élvezi a hazai, a német pálya előnyét, de a Ciudad idegenben is parádésan küzd.

– Ezt a Barca tudja a legjobban…
– Persze, mert ebben az idényben a bajnokságban kétszer kikaptunk Sterbikéktől, ugyanakkor két kupadöntőt, a Spanyol Kupát és a spanyol Szuperkupát megnyertünk ellenük.

– Ha spanyol házidöntő lesz, mi kell a Barca-sikerhez?
– A Ciudad nehezebb, strapásabb heteket hagyott maga mögött, mi talán frissebbek lehetünk. De ez csak találgatás, a Ciudad nem véletlenül címvédő már két éve.

 

STERBIK: CSAPATOMAT MAGÁTÓL JOBBAN FÉLTEM, MINT A NÉMETEKTŐL

 „A legfontosabbal kezdem – újságolta a Nemzeti Sportnak Sterbik Árpád, a Ciudad Real vajdasági magyar kapusa. – Feleségem, Mónika egészséges ikreknek adott életet. Hála Istennek ő, valamint Laura és Noel is jól van, bár első gyermekeink kicsit korán, a normálisnál egy hónappal korábban érkeztek. A hét végi kölni meccsek előtt jó lett volna kicsit többet pihenni, regenerálódni, de nemzetközi pénzdíjas tornára kellett utaznunk Katarba.”
Ott három könnyű meccsük volt Strebikéknek, de a döntőben az Ivano Baliccsal, Kiril Lazarovval, Ratko Nikoliccsal és Mirko Aliloviccsal felálló katari al-Szadd ellen megizzadtak az ötgólos győzelemért.

„Kölnbe csütörtökön érkeztünk – folytatta a Veszprém egykori kapusa –, és rettentően nagy ambícióval edzünk, várjuk a Kiel elleni első csatát, meg – szerintem – a Barcelonával vívandó döntőt. Csapatomat önmagától jobban féltem, mint a németektől, akiknél nem játszhat Kim Andersson, és Momir Ilics is csak heteseket lőni jön pályára, mert részlegesen elszakadt a keresztszalagja. Nekünk nem szabad abból kiindulni, hogy az utóbbi két BL-döntőben megvertük a Kielt, tavaly nyáron nagyon átalakult a csapatunk.”
Távozott az előző évad végén Talant Dusebajev edző, az egykoi világklasszis irányító együtteséből Olafur Stefansson, Siarhei Rutenka, Uros Zorman és Ales Pajovic.
„Láttuk a videókon, hogy az évad végére is remek formában maradt a Kiel – hangoztatta Sterbik –, legutóbb például a Hamburg ellen parádézott, és két góllal nyert idegenben.”
A BL négyes döntő után se sokat pihenhet Sterbik.
„A spanyol válogatott június hetedikétől edz a Portugália elleni vébéselejtezőre, amely se testemnek, se lelkemnek nem hiányzik, de legalább gyorsan lezajlik. Tizennyolcadikától pihenhetünk, jön az édes szabadság, családommal utazhatok haza veszprémi barátaimhoz és Mónika tapolcai szüleihez.”

 A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA
ELŐDÖNTŐ
Szombat, 15.30 Csehovszkije Medvegyi (orosz)–Barcelona (spanyol)
Szombat, 18.00 Ciudad Real (spanyol)–Kiel (német)
   
A 3. HELYÉRT
Vasárnap, 15.30 az elődöntő vesztesei
   
DÖNTŐ
Vasárnap, 18.00 az elődöntő győztesei
2019.01.17 23:20:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar kézilabda-válogatott Dániával, Tunéziával és Norvégiával csap össze a középdöntőben.

2019.01.17 22:17:49

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Merthogy a kapus japán megfelelője olyan szókép, amely a középkorba visszanyúlva magyarázza a várvédő tevékenységének lényegét.

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.