Nagy László a héten dönt az Eb-szereplésről

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2009.11.30. 16:13
Címkék
Lejárt a határidő, amelyet Csoknyai István szövetségi kapitánytól kapott a válaszadásra Nagy László átlövő. A kérdés így szólt: a Barcelona spanyol honosítás előtt álló játékosa vállalja-e a szereplést a magyar válogatottban a januári Eb-n.

 

Nagy László leghamarabb szerdán dönt az Eb-szereplésről (Fotó: Action Images - archív)
Nagy László leghamarabb szerdán dönt az Eb-szereplésről (Fotó: Action Images - archív)

A válasz pedig – amelyet a Nemzeti Sportnak is elmondott a játékos – így hangzott:

"Magam is szeretném lezárni ezt a kérdést. A következő napokban még tárgyalok néhány emberrel, és leghamarabb szerdán válaszolok a kapitánynak."

Nagy László legutóbb júniusban a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn szerepelt a magyar válogatottban. Spanyol honosítási ügye – amelynek pozitív befejezése kedvező lenne családja, valamint saját későbbi karrierje szempontjából is, és amelyről már az athéni olimpia után beszéltek – ezután lángolt fel, és keltett izgalmat a magyar szövetségben, meg persze a sajtóban.

Leghamarabb tehát szerdán, legkésőbb a hét végéig a következő lehetőségek közül választ Nagy László.

Ha spanyol lesz, valamint új hazája színeiben kíván szerepelni a londoni olimpián (ezt még soha, sehol nem mondta), akkor a következő három esztendőben (IHF-szabály) nem öltheti magára a magyar címeres mezt.

Ha spanyol lesz, ezzel jót tesz a Barcelonával, mert klubcsapata így eggyel több idegenlégióst küldhet pályára a bajnoki meccseken. Ugyanakkor nem kell feltétlenül a spanyol válogatottban szerepelnie, mert kettős állampolgárként gond nélkül játszhat a magyar válogatottban.

Ha nem lesz spanyol – nincs is elvi kérdés, ebben az esetben Nagy László meghívása és szerepeltetése az MKSZ-től és a szövetségi kapitánytól függ. Gyakorlati kérdés viszont, hogy legjobbjaink a nem túl rózsás gazdasági viszonyok között is minden tekintetben a legprofibb körülmények és feltételek között (felszerelés, utaztatás, edzőtábor, szállás, egészségügyi ellátás, biztosítás) készülhetnek-e a következő feladatokra.

A TÉMÁVAL BŐVEBBEN FOGLALKOZIK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik