HIRDETÉS
HIRDETÉS
SIMON JÓZSEF 2012.04.24 21:59 Frissítve: 2014.10.08 01:10

Mocsai Tamás: Flensburg után Hannover

A férfi kézilabda európai kupák hajrájában több magyar válogatott játékos is szerepel. A hét végén kiemelkedett közülük a KEK-elődöntőben nyolc gólt szerző Mocsai Tamás, aki hétfőn bejelentette, elhagyja a Flensburgot, s két évre a szintén a Bundesligában szereplő Hannover-Burgdorfba igazol.

HIRDETÉS
Mocsai Tamás a Bundesligán belül vált csapatot (Fotó: Imago)

„Két évet töltöttem a német bajnokság egyik kiemelkedően erős klubjában, amelyben rengeteg tapasztalatot szereztem, sikerélményem is akadt, ám ebben az évadban mégis felemás érzéseim voltak, mert edzőnk, a svéd Ljubomir Vranjes bizalmát csak ritkán élveztem, ezért Hannoverbe igazolok” – válaszolta Mocsai Tamás, amikor a váltás okáról kérdeztük.

A válogatott jobbátlövő hozzátette, az előző idényben a svéd Oscar Carlén játszott vele azonos helyen, és a klubtól azóta már távozó társa több sérülése miatt nagyon sok feladat hárult rá – ezeket kitűnően megoldotta, csúcsformában játszott a Bundesligában és a válogatottban is.

„Szeptembertől a német világbajnokkal, Holger Glandorffal vetélkedtem a csapatba kerülésért, ám csak szerény eredménnyel, mert trénerünk újfent gyakran mellőzött – folytatta a 33 éves átlövő. – Mit mondjak? Nem voltam boldog, mert méltánytalannak éreztem, hogy csak perceket kapok egy-egy meccsen. Ezért nem sokat töprengtem a váltáson.”

A sors mégis úgy hozta, hogy az utóbbi hetekben ismét főszereplő lett a világ legerősebb bajnokságában éremért és BL-indulási jogért küzdő Flensburgban.

„Megműtötték Glandorf sérült Achilles-ínát, és csapattársam ebben az évadban már nem játszhat – újságolta. – Sajnálom őt, mert nem ezen az áron szerettem volna több játéklehetőséghez jutni.”

De ha már így alakult, megmutatta a trénernek, hogy bátran számíthat rá: a KEK-elődöntő első meccsén a Zaragoza ellen szinte a hátán cipelte a Flensburgot. Nyolc gólt lőve járult hozzá, hogy jóformán el is dőlt a továbbjutás kérdése.

„Kilenc góllal nyertünk Grebenár Gáborék ellen – emlékezett –, s ennek elégnek kell lennie a fináléba jutáshoz, amelybe a másik ágról a Gummersbach, vagyis Putics Barna együttese csak akkor juthat be, ha ledolgozza a Celjében összeszedett hétgólos hátrányát. Talán sikerül… Akkor ugyanis német–német döntő lesz, amit, remélem, megnyernénk, és KEK-győztesként érkezhetnék két évre Hannoverbe.”

A Hannover-Burgdorf – élén a volt válogatott kapussal, az egykori szegedi Puljezevics Nenaddal (2013-ig szól a szerződése) – a Bundesliga középmezőnyéhez tartozik, de még nem biztos a bennmaradása. Ezért is írták Mocsai szerződésébe záradékul: akkor lép életbe, ha új csapata az ősszel is az első osztályban folytatja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

2018.12.10 11:09:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

„A kézilabdában még mindig játékosnak lenni a legjobb” – vallja a már ellenőrként dolgozó korábbi világklasszis, Ljudmila Bodnyijeva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS