Mocsai Lajos felvetette veszprémi távozásának lehetőségét

Vágólapra másolva!
2012.04.25. 12:31
null
Mocsai Lajos a nyáron a válogatottra koncentrál – így nem lesz ideje a Veszprémre (fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a Veszprém Televíziónak nyilatkozva őszintén beszélt a klub viszonyairól, és az interjúban elismerte, amiről a városban beszélnek: azaz felvetődött, hogy a nyáron öt év után távozik a csapattól.

 

A szövetségi kapitány a Veszprém Televízió Sporthíradója keretében készült interjú elején ismételten kiemelte, mennyire fontos, hogy a válogatott kijutott az olimpiára, majd beszélt a Veszprém szezonbeli teljesítményéről.

„Az olimpia komoly csapatsport nélkül keveset ér, mert az első napoktól fogva tűzben tartja az egész országot. Reméljük, hogy ez most is így lesz, és ezért komoly munkát fogunk végezni.”

„Nyilvánvalóan az ember a saját »fészkében«, a saját klubjában, amelytől sokat kap sportszakmailag és ahol az életét éli, nem szívesen beszél azokról a gondokról a nyilvánosság előtt, amelyek megnehezítették az eredményességet az elmúlt években. Recesszió van egész Európában, és ez igaz a sportvilágra is, ennek megfelelően vannak nehézségek. A sport különösen érzékeny közeg, ha az elkötelezettség, a belső motiváció a sportolókban megtörik, akkor az a közösség nem működik úgy ebben a nagyon kiélezett versenyben, ahogy kellene. Én erről többet nem szeretnék mondani, bízom benne, ezt az idő hamarosan megoldja, és akkor a Veszprém újra az lesz, ami, Magyarországnak az egyik legnagyobb kincse.”

Mocsai hozzátette, a magyar bajnokságnak véleménye szerint jót tesz, ha erős a Szeged és erős a magyar bajnokság, és mint kapitány úgy gondolja, a magyar kézilabda csak profitál abból, ha a Veszprém elmúlt években tapasztalt elképesztő dominanciája megszűnik.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, öt év után távozik a csapattól, Mocsai így válaszolt: „A klubunk kapott egy levelet a szövetségtől, amelyben jelzik, a külső körülmények – mint például a női kapitányi kérdésben kialakult helyzet – miatt a vezető klubok szeretnék, hogy független személy töltse be a kapitányi posztot.”

„Másrészről gondoljuk végig: a nyáron jöhetnek számban és minőségben is kiemelkedő képességű játékosok, jómagam pedig az egész időszakot az olimpia végéig a válogatottal fogom tölteni, így a felkészülésben sem tudok részt venni. Azaz a klub részéről is felvetődhet egy olyan igény, hogy korrekt megoldást találjunk a helyzetre” – mondta Mocsai, majd hozzátette, személyes aspektusból is nagyon megviselte az elmúlt öt év.

„Balatonlelléről járok át Veszprémbe egy héten négy-öt napon, a klubnál töltöm az életemet, miközben este nyolc után érek haza. Egyszerűen eltűnt a baráti köröm, a feleségemen és a gyermekeimen kívül nincs kapcsolatrendszerem, mert a Veszprémre koncentráltam az elmúlt öt évben.”

„A válasz kimondása felvet számos jogi problémát, de szerintem ez rendezett lesz a mi esetünkben – válaszolt a 2013-ig élő szerződéssel rendelkező Mocsai arra kérdésre, hogy melyik fél mondhatja ki a végső szót a távozás kérdésére, majd hozzátette: – Ezzel nem lesz probléma, hiszen egy hosszabb távú, későbbiekben folytatandó kapcsolat sincs kizárva közöttünk, és ezt azt hiszem, az illetékesekkel is így beszéltem meg.”

Mocsai Lajos elmondta, azzal tehetik a legtöbbet a magyar kézilabdázásért, ha sikerül felépíteni és elindítani egy nemzeti kézilabda-akadémiát, mert a sportág jövője szempontjából most ez a legfontosabb kérdés. A szakember hármas feladatkört fogalmazott meg magának: a szövetségi kapitányi posztot, az akadémia irányítását és a tanítást.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik