MKB Veszprém: Nem várjuk ölbe tett kézzel, hogy kiboruljon a bili - Borsos

Vágólapra másolva!
2012.03.05. 13:35
Címkék
Mint korábban beszámoltunk róla, átvilágítják a kézilabda Bajnokok Ligájában jól szereplő, mégis pénzügyi gondokkal küzdő MKB Veszprémet. A kézilabda-szövetség eseti bizottságának tagja, Borsos Attila hosszú vizsgálatra számít, szerinte a klubnak kell megoldania a nehézségeket, ők csak segítséget nyújthatnak. Az MKSZ elnökségi tagja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta azt is, hogy a szövetség nem tud anyagi segítséget nyújtani a veszprémi klubnak, mert erre nincs fedezet.

„Nem várjuk ölbe tett kézzel, hogy kiboruljon a bili” – mondta Borsos Attila. A kézilabda-szövetség szerint a veszprémi ügy kiemelten fontos, mert a férfi kézilabda zászlós hajóráról van szó. Mint a szövetség elnökségi tagja fogalmazott: „Az átvilágítás célja, hogy választ kapjunk rá, mi is a probléma, mekkora a gond, mert erről ellentmondásos információink vannak.”Borsos Attila. A kézilabda-szövetség szerint a veszprémi ügy kiemelten fontos, mert a férfi kézilabda zászlós hajóráról van szó. Mint a szövetség elnökségi tagja fogalmazott: „Az átvilágítás célja, hogy választ kapjunk rá, mi is a probléma, mekkora a gond, mert erről ellentmondásos információink vannak.”

Az MKSZ a legutóbbi elnökségi ülésén döntött úgy, hogy eseti bizottságot állít fel a veszprémi ügy kivizsgálására. Borsos Attila erről így nyilatkozott: „Bienerth Gusztáv kollégámmal elmentünk Veszprémbe. Tárgyaltunk az elnökséggel, a polgármesterrel. Konstruktívan álltak a kezdeményezéshez, és az átvilágítás eredményének tükrében majd eldöntjük, mi a teendő. A veszprémiek azt mondják, hogy programozhatósági, tervezhetőségi gondjaik vannak, hiszen nem jönnek be a pénzek, miközben nekik már fizetniük kell. Mi nem azt akarjuk megmondani, mit és hogyan csináljanak, mi segítséget nyújtunk a problémáik megoldásához. Nem tudunk nagy segélyeket adni, ez nem is lenne fair a többi klubbal szemben.”

Az eseti bizottság szakmai és üzleti alapon vizsgálja a MKB Veszprém helyzetét. Borsos Attila – aki korábban sokat foglalkozott vállalatok átvilágításával – azt mondta, „itt valami nem úgy működik, mint egy jól működő vállalatnál. Nehezebben lehet előkeresni az adatokat, vagy nem találhatók.”

Szerinte hihetetlen mértékben fejlődött a profi klubkézilabdázás, és sok tekintetben az MKB Veszprém állja a sarat, halad a korral. Ám – tette hozzá – az ilyen magas szintű, szórakoztatóipari termék előállításhoz, mint a kézilabdázás, igazán tőkeerős és jól működő gazdasági társaságok szükségesek.

„Mindenki tudja, hogy Hajnal Csaba mennyi mindent tett a veszprémi kézilabdázásért, az életét tette föl rá, de onnantól kezdve, hogy egy általános iskola tornaterméből elindult egy ilyen csapat, amely Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja lett, nyilvánvaló, hogy változásokra volt szükség.”

Borsos Attila szerint egy profi klubhoz „adekvát vállalatforma szükséges, versenyképes pénzügyi, gazdálkodási modell, és Veszprémben nem tűnik ehhez megfelelőnek az egyesületi forma. Nem erre találták ki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik