Mikler: Az új rendszer sok tekintetben hasonlít a szegedihez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.31. 19:40
null
Nagy volt az öröm a portugálok legyőzése után, de ez alighanem inkább a nehezen kivívott sikernek szólt, mintsem a játéknak (Fotó: Veres Viktor)
Mikler Roland szerint időbe telik, míg a magyar férfi kézilabda-válogatott megtanulja az új szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev által alkalmazandó rendszert. Az első lépést azonban a kapus szerint sikerült megtenniük.

 

„Még nem változtatott jelentősen a korábbi csapaton az új szövetségi kapitány, ám több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, aki korábban csak néhányszor szerepelt a válogatottban – mondta Mikler Roland, aki a lélektanilag fontos pillanatokban kivédte a portugálok lövéseit a szerdai Eb-selejtezőn (31–30), sokat tett a győzelemért. – Szenvedésünknek azonban nem ez volt az oka. Sokkal inkább az, hogy a kétnapos felkészülés, a négy edzés igen kevés volt a Dujsebajev-stílus megtanulásához, nem is beszélve a készségszintű elsajátításáról, begyakorlásáról. Ezt azonban előre tudtuk, miként azt is, hogy a portugálok cseppet sem gyengék."

A fiataloknál maradva, meg kell jegyezni, hogy a szegedi Balogh Zsolt (10-szeres válogatott) klubcsapatában az egyik legjobb, és szerzett már némi nemzetközi tapasztalatot. Hasonló a helyzet a gyöngyösi Varsandán Milánnal (11) és a balatonfüredi Székely Mártonnal (8). Hozzájuk képest tényleg megilletődött lehetett volna – de nem volt, sőt bátran, jól játszott – a tatabányai Bodó Richárd (4) és a füredi Bánhidi Bence (4).

„Nem tagadható, hogy a sérülés miatt nem játszó Harsányi Gergely, Lékai Máté és a csapatkapitány, Nagy László hiányát is éreztük – magyarázta Mikler. – Ők alapemberek a válogatottban, nélkülük részben más taktikát kell választanunk. Ezen a héten azonban sok tekintetben megkezdődött a változás a keret edzéseiben, amit Talant Dujsebajev generál. Az új rendszer sok tekintetben hasonlít a szegedihez, melyet Carlos Pastornak egy év alatt sikerült jobban megismertetnie és megtanítania nekünk. Szerintem hasonlóra számíthatunk a válogatottban is, ahol a szegediek és persze a veszprémiek is némi előnyben annak spanyol trénerüknek köszönhetően. Az első lépést már megtettük, ez igaz mind a spanyolos stílusú átállásra, mind az Európa-bajnokságra vezető útra."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik