Még esélyesebb a Veszprém, több trónkövetelő

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.31. 19:20
null
Az előttünk álló szezonban várhatóan erős lesz a középmezőny, de a Veszprémet <br />nehéz lesz megszorítani (fotó: Mirkó István - archív)
A kor&aacute;bbi &eacute;vekhez k&eacute;pest t&ouml;bb csapat pr&oacute;b&aacute;lja meg letasz&iacute;tani a tr&oacute;nr&oacute;l az MKB Veszpr&eacute;m csapat&aacute;t a Budapest Bank f&eacute;rfi k&eacute;zilabdalig&aacute;ban.

 

Amint a 2010–11-es szezont felvezető keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a címvédő veszprémiek mellett az ezüstérmes Pick-Szeged, a bronzérmes Tatabánya Carbonex, valamint a Balatonfüred, illetve az FTC Sporek és a Csurgó együttese szólhat bele a dobogóért folytatott harcba.

A Veszprém eddig 18-szor nyert bajnokságot, és az utóbbi három évben megszakítás nélkül gyűjtötte be az elsőséget. Az elmúlt 19 kiírásból 16-szor a Veszprém, kétszer a Szeged (1996, 2007), egyszer pedig a Dunaferr (2000) végzett az élen. Érdekesség, hogy a 96-os Szegednek és a 2000-es Dunaferrnek az a Skaliczki László volt az edzője, aki most visszatért a Tisza-partiakhoz. Utoljára 1991-ben fordult elő, hogy nem vidéki csapat volt a győztes, akkor az Elektromos szerezte meg az aranyérmet.

„Nem is lehet más a célunk, mint megvédeni bajnoki címünket és a Magyar Kupát. Nemzetközi szinten reménykedünk abban, hogy esetleg sikerül a legjobb négy közé jutnunk a BL-ben” – mondta Hajnal Csaba, az MKB Veszprém ügyvezetője a klub keddi sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a csapat három új szerzeményét, Laluska Balázst, Császár Gábort és Nagy Kornélt. Veszprémben azt is bejelentették, hogy 2 plusz 2 éves szerződést kötöttek az adidas sportszergyártó céggel.

„Új szemlélet kezdődött a Picknél, nagy reményekkel igazoltam vissza korábbi sikereim helyszínére – nyilatkozta a szegediek sajtótájékoztatóján Skaliczki László. – Többé kevésbé sikerült elvégezni az előre eltervezett felkészülést. Sokat kell még fejlődnünk, főként a védekezésen kell javítani.”

A szakember hozzátette: az alaposan átalakuló együttes fő célja továbbra is az, hogy a megőrizze a második helyet, és amennyire csak lehet, megnehezítse a Veszprém dolgát.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke kiemelte: kiegyensúlyozott, izgalmas és színvonalas csatákat hozó küzdelmekben reménykedik. Véleménye szerint az elmúlt évekhez képest mindenképpen változás jelent, hogy több csapatnak is komoly esélye van arra: ne csak megszorongassa, hanem pontokat is raboljon a legjobbaktól.

Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a pénzintézet újabb egy évvel meghosszabbította együttműködési megállapodását a férfi ligával. „Továbbra is a sportszerű és tiszta játékra kívánjuk ösztönözni az NB I-ben szereplő együtteseket és a szurkolókat, ezért most is meghirdetjük a Budapest Bank Fair Play díjat. A bajnokság során legsportszerűbbnek ítélt klubot egymillió forinttal jutalmazzuk” – fogalmazott Rolek.

A Budapest Bank férfi liga újabb szezonja hivatalosan szerdán kezdődik, ám a szlovákiai Presov (Eperjes)–Dunaferr találkozót már lejátszották. A mostani szezonban az Orosháza és az Uniqa-Pécs a két újonc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik